Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Θάνος Πλεύρης: «Πρέπει να μάθουμε αν μπήκαν νόμιμα στο καθεστώς προστασίας»

«Πρέπει να μάθουμε αν μπήκαν νόμιμα στο καθεστώς προστασίας»
Τα επόμενα βήματα της προανακριτικής Επιτροπής περιγράφει στο liberal.gr ο εισηγητής της ΝΔ στην επιτροπή ο Θάνος Πλεύρης και παράλληλα αποκαλύπτει ότι στη χθεσινή συζήτηση στον Άρειο Πάγο ο εισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας «αξιολόγησε ότι έχουν βασιμότητα πολλά από αυτά που λέμε»....
Ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει, επίσης, ότι ήδη έχει σταλεί αίτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου και προαναγγέλλει ότι «θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία προκειμένου να δούμε εάν μπορούν να παραμείνουν σε καθεστώς προστασίας οι μάρτυρες». 
Σύμφωνα, άλλωστε, με τον κ. Πλεύρη στις καταθέσεις των κουκουλοφόρων έχει εντοπίσει περί τις 70 ανακρίβειες και -όπως τονίζει- «δυστυχώς δεν έχουν ρωτηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς». Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι στόχος της Επιτροπής είναι «να δούμε αν νόμιμα ή παράνομα μπήκαν στο καθεστώς προστασίας». 
Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη
- Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Επιτροπής;
Εμείς σε μια πρώτη φάση έχουμε κάνει αιτήματα προκειμένου να εξετάσουμε τους προστατευόμενους μάρτυρες με το καθεστώς που τους εξέτασε ο κ. Σοφουλάκης. Έχουμε διαμαρτυρηθεί έντονα που δεν μας έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τα έγγραφα τα οποία έχουμε ζητήσει. Από εκεί και πέρα θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία προκειμένου να δούμε εάν μπορούν να παραμείνουν σε καθεστώς προστασίας οι μάρτυρες. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων. Έχουμε απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Βουλής για να απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για τις συνθήκες διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και περιμένουμε φυσικά να ολοκληρωθεί όλη η αποδεικτική διαδικασία. 
- Εκτιμάτε ότι η κουκούλα θα βγει ή θα παραμείνει;
Εμάς μας νοιάζει να δούμε τους κουκουλοφόρους, όχι να δούμε το πρόσωπό τους αλλά να τους εξετάσουμε. Γιατί έχω βρει περίπου 70 ανακρίβειες στις καταθέσεις τους, που δυστυχώς δεν έχουν ρωτηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς. Θέλουμε να απαντήσουν σε αυτές τις ανακρίβειες και να δούμε αν νόμιμα ή παράνομα μπήκαν στο καθεστώς προστασίας. Η εξέταση πρέπει να γίνει όπως την έκανε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σοφουλάκης που είναι εγγυητής της νομιμότητας. Ας μας πουν πως την έκανε ακριβώς, την ίδια διαδικασία θα κάνουμε και εμείς. 
- Τι σας απάντησε ο Πλιώτας όταν πήγατε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου; 
Ο κ. Πλιώτας, εκτός ότι μας ανέφερε για την νομιμότητα των ενεργειών για τις οποίες έχουμε κάνει και για τις οποίες έχουμε αρμοδιότητα, μας ενημέρωσε ότι τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής είναι σε ισχύ. Αυτό για κάποιους που έλεγαν ότι ήταν παράνομα. Από την κουβέντα που κάναμε αξιολόγησε ότι έχουν βασιμότητα πολλά από αυτά που λέμε. Θα απευθυνθεί στον αρμόδιο αντιεισαγγελέα, επόπτη Διαφθοράς προκειμένου να υπάρξει καλύτερη δυνατή συνεργασία. 
- Τι μπορούμε πλέον να περιμένουμε από την Προανακριτική Επιτροπή; 
Η Επιτροπή ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της αλήθειας και μόνο για αυτή. Κάποιοι μας δημιουργούν προσκόμματα και στον πολιτικό χώρο και δυστυχώς σε άλλους χώρους. Θα τα προσπεράσουμε και θα φτάσουμε στην εύρευση της αλήθειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive