Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

"ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ". "Ευλόγησαν. τα γένεια τους". Έδωσαν αυξήσεις στον εαυτό τους!

Εδωσαν αυξήσεις στον εαυτό τους!
«Κύριοι της Τεχνόπολης, χορηγούμε αυξήσεις υπέρ ημών»! Σε αυτό το... τροπάριο κινήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της «Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων στην προχθεσινή συνεδρίασή του, όπου η διοίκηση εισηγήθηκε και ενέκρινε...
με τις ψήφους των μελών που προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη, διόλου αμελητέες αυξήσεις για τον εαυτό της. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από την «Ανοιχτή Πόλη» η οποία άσκησε κριτική στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και παρουσίασε τα μεγέθη των αυξήσεων ανά θέση ευθύνης.

Πόσα θα παίρνουν

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων, αποφασίστηκαν αυξήσεις ύψους:
46,22% για τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Κων. Δέδε (33.143,16 ευρώ μικτές ετήσιες αποδοχές το 2020, από 22.667,40 ευρώ το 2019).
537,86% για τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Αγγ. Παπαδημητρίου (25.817,52 ευρώ μικτές ετήσιες αποδοχές το 2020, από 4.800 ευρώ το 2019).
49,51% για τον διευθύνοντα σύμβουλο Κων. Μπιτζάνη (51.666,48 ευρώ μικτές ετήσιες αποδοχές το 2020, από 34.557,96 ευρώ το 2019).
Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τα μέλη των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Τεχνόπολης» («Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα Είσαι Εσύ», «Λαϊκή Συσπείρωση»).
Η «Ανοιχτή Πόλη» εστίασε την κριτική της στον κ. Μπιτζάνη, που ασκεί τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από το 2011. «Κατανοούμε ότι ο κ. Μπιτζάνης ενδεχομένως ζήλεψε τις γενναιόδωρες αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στα ευνοούμενά της golden boys του Δημοσίου (βλ. ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ), δεν μπορούμε όμως παρά να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτήν την πρωτοβουλία του. Ο κ. Μπακογιάννης θα πρέπει να βάλει άμεσα φρένο στην άνεση με την οποία τα στελέχη που τοποθετεί σε διοικητικές θέσεις αξιοποιούν την εμπιστοσύνη του», σχολίασε η «Ανοιχτή Πόλη», τονίζοντας ότι η «ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης αποτελεί μονόδρομο».

Παγωμένες από το ’13

Ο κ. Μπιτζάνης αντέτεινε ότι οι αυξήσεις αποφασίστηκαν σε ένα πλαίσιο εξομοίωσης των αποδοχών του διοικητικού συμβουλίου της «Τεχνόπολης» με τις αμοιβές των αντίστοιχων στελεχών και των άλλων εταιρειών του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον κ. Μπιτζάνη, οι αμοιβές των στελεχών της «Τεχνόπολης» ήταν «παγωμένες» από το 2013. Κατά την άποψή του, το μέγεθος των αυξήσεων δεν προκαλεί το κοινό αίσθημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive