Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η Interpol κυνηγάει το φίλο του Αλέξη τον Μοράλες

Ο Έβο Μοράλες
Σε ισχύ έθεσε η Interpol το ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατόπιν αιτήματος της προσωρινής κυβέρνησης. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι
(ΦΩΤΟ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ)
 Η αστυνομία ενεργοποίησε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες...
κατόπιν  αιτήματος της βολιβιανής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Αρτούρο Μουρίλο.  Τον Δεκέμβριο, οι βολιβιανές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον αυτοεξόριστο Μοράλες, κατηγορώντας τον για ανταρσία, τρομοκρατία και υποστήριξη της τρομοκρατίας.  Ο Μοράλες ισχυρίστηκε ότι δεν φοβόταν το ένταλμα, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο και αντισυνταγματικό.  «Έδωσα την εντολή στις 6:00 (10:00 GMT την Τετάρτη) στην Ιντερπόλ να ενεργοποιήσει το διεθνές ένταλμα (εναντίον του Μοράλες)», δήλωσε ο Μουρίλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι ήταν σημαντικό να συλληφθεί ο Μοράλες ώστε να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του στη χώρα του.  Στα τέλη του περασμένου έτους, η Βολιβία γνώρισε μια απότομη αλλαγή κυβέρνησης μετά από μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στα αποτελέσματα των γενικών εκλογών του Οκτωβρίου.  Ο Μοράλες παραιτήθηκε από πρόεδρος στις 10 Νοεμβρίου και διέφυγε στο Μεξικό.  Οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι της Βολιβίας παραιτήθηκαν αμέσως μετά.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δεύτερη αντιπρόεδρος της γερουσίας, Τζανίνε Άνιες να ανακηρυχθεί προσωρινή πρόεδρος της χώρας.  Ο Μοράλες χαρακτήρισε τις εξελίξεις «πραξικόπημα».

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive