Δύσκολες ώρες βιώνει η Κίνα που καλείται να αντιμετωπίσει τον φονικό κοροναϊό που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 81 ανθρώπους μέχρι στιγμής. Η επιδημία ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν η οποία βρίσκεται σε καραντίνα με εκατομμύρια πολίτες να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Οι δρόμοι είναι άδειοι, ο κόσμος δεν βγαίνει έξω...
παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και η μεγάλη Ουχάν με τους 11 εκατομμύρια κατοίκους μοιάζει με πόλη - φάντασμα.
Ο Ben Kavanagh είναι δάσκαλος από την Ιρλανδία και εργάζεται στην Ουχάν. Μίλησε στο Channel 4 και περιέγραψε πως είναι η καθημερινότητα στην πόλη. «Λοιπόν, η Ουχάν είναι συνήθως μια πολύ ζωντανή πόλη. 11 εκατομμύρια άνθρωποι, ξέρετε, περισσότερο και από το Λονδίνο», αναφέρει.
«Όταν όμως κάποιος κοιτάξει έξω από το παράθυρο , είναι σαν μια πόλη-φάντασμα. Ο καθένας θεωρείται ύποπτος για τους άλλους ανθρώπους. Αν ακούσεις κάποιον να βήχει θα πεις αμέσως: "Ω, όχι, τι είναι αυτό;"» λέει περιγράφοντας το κλίμα φόβου και ανησυχίας που υπάρχει στην πόλη.
Και συνεχίζει: «Επιτρέπεται να βγεις έξω αλλά ο φόβος έχει αυξηθεί τόσο πολύ που δεν θέλεις να βγεις αν δεν είναι πραγματικά ανάγκη».
«Βγήκα για περίπου 10 λεπτά την Πέμπτη για να αγοράσω κάποια αναλώσιμα, όπως χαρτί υγείας και άλλα προϊόντα μπάνιου, αλλά θα πρέπει να βγω ξανά να ψωνισω σε ένα κατάστημα τροφίμων, γιατί την τελευταία ώρα συνειδητοποιήσαμε ότι όλα τα μεταφορικά μέσα είχαν ήδη κλείσει και ακόμα και τα αυτοκίνητα έχουν εξαφανιστεί».
«Η πόλη είναι άδεια, έχει γίνει αγνώριστη», αναφέρει. Ο Ben σχολίασε ότι είχε ακούσει φήμες πως μπορεί κάποιος να δραπετεύσει χρησιμοποιώντας τους παλιούς δρόμους της χώρας, αν και ο ίδιος δεν έχει αυτοκίνητο για να προσπαθήσει να φύγει.
Είπε: «Αμφιβάλλω ότι θα βγούμε από αυτή την πόλη μέχρι να τελειώσει η επιδημία και δεν έχουμε ιδέα πόσο καιρό θα μπορούσε να κρατήσει αυτό».
Ο Ιρλανδός δάσκαλος όταν θέλει να κυκλοφορήσει έξω φοράει δύο μάσκες και γυαλιά: «Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε την κατάσταση. Είναι σαν ταινία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.