Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Αποκάλυψη: Το υπερπλεόνασμα θα μοιραστεί και στο Μεταναστευτικό

Του Γιάννη Κ. Τρουπή για το liberal. Μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας θα προσπαθήσει να εκτελέσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα. Ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πρόκληση της θητείας της και προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις...
 Η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού απειλεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη γι’ αυτό και οι αλλαγές στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής κρίθηκαν μονόδρομος. Το σκεπτικό που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές: Από την μία θα πρέπει να υπάρξει ο απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα μας και από την άλλη θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
Πώς μπορεί αυτή η ταλάντωση να ισορροπήσει; Ο γρίφος μόνο εύκολος δεν είναι σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών να καταγράφονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο πρωθυπουργός ανασυντάσσει τις δυνάμεις και δηλώνει, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, έτοιμος να εφαρμόσει στην πράξη το τρίπτυχο «Ρεαλισμός, αποτελεσματικότητα, ανθρωπισμός». Αυτή ήταν άλλωστε και η εντολή την οποία έδωσε ο ίδιος στους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο κ. Μητσοτάκης έχει λάβει μία απόφαση η οποία έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα: Η κυβέρνηση θα δώσει μέρος του υπερπλεονάσματος στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Κάποιοι ήδη μιλούν για ποσό της τάξης των 30-50 εκατομμυρίων ευρώ, εκτίμηση που μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί πρόωρη.
Σε κάθε περίπτωση όμως τα χρήματα αυτά θα πάνε σε προσλήψεις και σε έργα υποδομών στις περιοχές που θα «σηκώσουν» το βάρος ως ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που σκοπεύει να κατευθύνει η κυβέρνηση προς τις τοπικές κοινωνίες.
Όπως πληροφορείται το liberal.gr, στόχος είναι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα να είναι έτοιμα μέχρι την ερχόμενη άνοιξη. Τα κλειστά αυτά κέντρα θα δημιουργηθούν σε τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου (Χίο, Σάμο και Λέσβο) και σε δύο νησιά του Νοτίου Αιγαίου (Λέρο και Κω). Στον σχεδιασμό τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεν περιλαμβάνεται η Κρήτη ούτε και η κατασκευή κέντρων σε αραιοκατοικημένα νησιά.
Ερωτηματικό παραμένει το τι θα συμβεί με το κέντρο στη Μόρια το οποίο παραμένει το μεγαλύτερο hot spot της χώρας. Η κατάληξή του προφανώς και έχει να κάνει με το πότε θα είναι έτοιμα τα υπόλοιπα κλειστά κέντρα ώστε να αποφασιστεί το τί τελικώς θα γίνει με το συγκεκριμένο.
Είναι ξεκάθαρο ακόμα και ο σχεδιασμός που ανακοινώνεται το πρωί της Τετάρτης θα υπόκειται και σε νέες προσαρμογές αναλόγως του πως θα εξελίσσονται τα πράγματα με τις ροές. Το μεταναστευτικό άλλωστε είναι ένα ζήτημα που δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα αλλά κυρίως από τη γειτονική μας Τουρκία.
Πηγή: liberal.gr

3 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ...

    http://amfipolinews.blogspot.com/2019/12/blog-post_741.html

    ''Επειδή σας έχουν πουλήσει το παραμύθι πως για την διαχείριση του μεταναστευτικού η μαμά Ευρώπη μας δίνει τα ωραία της χρήματα..Δείτε τι προβλέπει το προσχέδιο του τακτικού προϋπολογισμού για το 2020 τι θα πάρουμε και δείτε τι πήραμε για το 2018 και 2019...Φέρτε μας μνημόνια και άλλα και χιλιάδες ακόμη μετανάστες είμαστε large λαός που τους πληρώνουμε όλους.Τελικά έχουμε πολύ πλάκα σε αυτή την χώρα με αυτούς τους αριστερούς και δεξιούς "σωτήρες" που μπλέξαμε...
    Σύμφωνα με το προσχέδιο του τακτικού προϋπολογισμού για το 2020 που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή προβλέπει πως τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις θα ανέλθουν στο ποσό των 332 εκατομμυρίων ευρώ..Την ίδια ώρα όμως θα διατεθούν 165 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή περίπου το 50% των εισπραχθέντων ποσών από το ξεπούλημα της χώρας θα πάει για την διαχείριση του μεταναστευτικού..Πόσο large λαός εν τέλει μπορεί να είμαστε..Πόση αλληλεγγύη και ψυχοπονιά αντέχουμε ακόμη...Φέρτε άλλα 10 μνημόνια και ξεπουλήστε τα πάντα μπορούμε αντέχουμε και δεν αντιδρούμε..
    Επίορκοι, Προδότες, Μη Έλληνες, Καταχραστές του Δημοσίου, Κοινά Λαμόγια, οι Εφιάλτες που μας κυβερνούν.... γιατί κάποιοι από μας, τους ψηφίζουν.Τελικά τα τρωκτικά του χρήματος -επαγγελματίες γαρ- ξέρουν πότε και πως να λειτουργήσουν. Βλέπετε σήμερα με πόση άνεση κλέβουν και με πόση απαλλάσσονται των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττουν. Ξέρουν ότι δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει γιατί εξουσία αυτή την εποχή είναι μόνο μία.... και αυτή λέγεται ΧΡΗΜΑ.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φαγοπότι των ΜΚΟ κόστισε… 1 δισ.

    https://taxalia.blogspot.com/2019/12/1_5.html

    Υπάρχει κράτος να προστατεύσει τα σύνορά μας από τους παράνομους μετανάστες;

    https://taxalia.blogspot.com/2019/12/blog-post_909.html


    640.000 ευρώ σε 9 ξενοδοχεία στα Γρεβενά που φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες

    https://www.tornosnews.gr/mobile/epixeiriseis/hotels/40849-640000-eyro-se-9-xenodocheia-sta-grevena-poy-filoxenoyn-metanastes-prosfyges.html


    αναρωτιεμαι σε περιπτωση συρραξης με την τουρκια πως θα διασφαλιστει η δημοσια ταξη στο εσωτερικο της χωρας:

    Ακούστε τον τουρκόφιλο ισλαμοφασίστα να παραδέχεται ότι άσκησαν σωματική βία προσπαθώντας να φιμώσουν με τα χέρια τους τον έλληνα πολίτη , να του κλείσουν το στόμα.2020: Η Σαρία, ο ισλαμικός νόμος, στο κέντρο της Αθήνας.
    https://twitter.com/filokalia/status/1202163141389570049?ref_src=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν παίρναμε όλοι (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) και περίσσευε ένα σεντ δίναμε και στους ισλαμιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive