Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Βίντεο–ντοκουμέντο δείχνει πώς η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη. Τα στοιχεία έχει και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από το πρωί της Πέμπτης

Βίντεο–ντοκουμέντο δείχνει πώς η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη
Σημαντικά ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη. Τα βίντεο αυτά αποδεικνύουν τη μεταφορά αρμάτων μάχης και όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη ενώ τα στοιχεία αυτά έχει στη διάθεση του και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από το πρωί...
  Τα βίντεο αυτά αποδεικνύουν τον εκβιασμό Ερντογάν στον Λίβυο ηγέτη Σάρατζ ο οποίος υπέγραψε το παράνομο μνημόνιο που αφορά την ανατολική Μεσόγειο για να πάρει τα όπλα και να διατηρηθεί στην εξουσία.  Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν ότι έχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως η Άγκυρα εκβίασε τη Λιβύη στέλνοντας τεθωρακισμένα στην Τρίπολη και ξέρουν και το πλοίο.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του σταθμού, η Λιβύη εκβιάστηκε για την υπογραφή του μνημονίου και υπάρχουν στοιχεία για την παράδοση του οπλισμού από την Τουρκία στο λιμάνι της Τρίπολη.  Τα στοιχεία αυτά είναι οι φωτογραφίες που έφερε στο φως ο Alpha και φαίνονται δεκάδες τουρκικά υπερσύχρονα τεθωρακισμένα οχήματα κατασκευής του 2018 στο λιμάνι της Τρίπολης τον Μάιο του 2019.

6 σχόλια:

  1. Τρίτη 16 Νοεμβρίου 1999
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Θ. Πάγκαλος, μετά το τέλος της συνάντησης-συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον στην Αθήνα λέει: «Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου γενικότερα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και αποδοτική επίσκεψη του ηγέτη μιας μεγάλης ξένης χώρας».
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, αναφερόμενος στις προσπάθειες ελληνοτουρκικής προσέγγισης: «Εμείς ακολουθώντας μια πολιτική αρχών και σεβασμού των κανόνων δικαίου, δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις για την προσέγγιση των δύο χωρών. Σε αυτή την πολιτική θα πρέπει να ανταποκριθούν όλες οι χώρες τις περιοχής και η Τουρκία».
    Τρίτη 16 Νοεμβρίου 1999 Διεθνή
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον μιλώντας στον επιχειρηματικό κόσμο της Κωνσταντινούπολης και αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Τουρκία, λέει: «Για να μπορούν πραγματικά η Ελλάδα και η Τουρκία, δύο από τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, Να είναι πλήρως εταίροι στην Ε.Ε., οι διμερείς σχέσεις μεταξύ τους πρέπει να βελτιωθούν. Προκειμένου η νοτιανατολική Ευρώπη να ξεπεράσει τις βαλκανικές συγκρούσεις της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και τα απομεινάρια του κομμουνισμού. Τα έθνη της περιοχής αυτής πρέπει να προσεγγίσουν μεταξύ τους και να προσεγγίσουν τη νέα Ευρώπη. Όμως αυτές οι προσπάθειες δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν παρά μόνο αν η Ελλάδα και η Τουρκία δείξουν το δρόμο». Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στους σεισμοπαθείς της Νικομήδειας, λέει: «Συγκινήθηκα πολύ όταν έμαθα ότι μια από τις χώρες που έσπευσε να βοηθήσει είναι και η γειτονική Ελλάδα. Αλλά και «όταν σημειώθηκε σεισμός στην Ελλάδα και ο τουρκικός λαός έσπευσε να βοηθήσει τους Έλληνες. Αυτοί που υπέστησαν ζημιές στους σεισμούς αυτούς, έδωσαν ένα ωραίο μήνυμα σε αυτούς που τους κυβερνούν. Οι λαοί της περιοχής μπορούν και συμβιώνουν όπως εξάλλου θα έπρεπε να συμβαίνει».
    Ο Τούρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκάς σε δηλώσεις αναφέρει: «Οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν πως η ισοτιμία μεταξύ των δύο πλευρών είναι όρος για μια πιθανή λύση».
    Γίνεται γνωστό ότι οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας των χωρών μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν για την ανάγκη δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης ταχεία επέμβασης (μέχρι το 2002 ή τέλη του 2003 δυνατότητα ανάπτυξης στρατιωτικής δύναμης 50.000 ανδρών σε διάστημα 60 ημερών - θα συνοδεύεται από αεροπορική και ναυτική βοήθεια).
    Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 1999
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση αν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον ζήτησε από την Τουρκία να κάνει «χειρονομία καλής θέλησης» προς την Ελλάδα λέει: «Ο Μπ. Κλίντον δεν είπε τίποτα υπό την έννοια της συναλλαγής . Αναφέρθηκε φυσικά σε όλα τα ζητήματα. Αλλά σίγουρα όχι υπό την έννοια της συναλλαγής της μορφής, κάντε αυτό ώστε να πράξω εγώ. Το σημαντικό είναι η βελτίωση των τουρκοελληνικών σχέσεων μέσω του διαλόγου και γι αυτό καταβάλλονται οι δυνατές προσπάθειες».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σ. Ατατζανλί αναφέρει «ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι μια από τις μεθόδους επίλυσης των διμερών (ελληνοτουρκικών) διαφορών».
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον επισκέπτεται στο Φανάρι του Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (γράφεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι οι τουρκικές αρχές αναζητούν διεξόδους – επικαλούνται θέματα νομιμότητας - προκειμένου να επιτρέψουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Της Χάλκης – οι δύο ηγέτες συζήτησαν και θέματα που αφορούν τη «θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίτη 16 Νοεμβρίου 1999
      Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ν. Μπέρνς μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και αναφερόμενος την επικείμενη επίσκεψή του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον στην Αθήνα λέει μεταξύ άλλων ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έρχεται ύστερα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και ότι έρχεται σαν «φίλος και σύμμαχος».
      Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και αναφερόμενος την επικείμενη επίσκεψή του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον και στις ενδεχόμενες διαμαρτυρίες λέει: «Συναισθηματικές αντιδράσεις και ακραίες διαμαρτυρίες δεν βοηθούν. Γι αυτό εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως ούτε συμμετέχουμε ούτε ενθαρρύνουμε τέτοιες εκδηλώσεις»(λέει ακόμη ότι η μετάθεση της ημερομηνίας άφιξης του Μπ. Κλίντον «προκάλεσε σοβαρή εθνική ζημιά).

      Διαγραφή
    2. Τρίτη 16 Νοεμβρίου 1999 Διεθνή
      Ο Τούρκος Υπ.Εξ Ι. Τζεμ αναφερόμενος στο Κυπριακό δηλώνει: «Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό στο Κυπριακό επειδή έτσι θα εξασφαλίζαμε κάτι στην Ε.Ε.»(για το ίδιο θέμα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ δηλώνει: «Υπάρχουν κάποια ζητήματα στα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει η Τουρκία»).

      Διαγραφή
    3. Τρίτη 16 Νοεμβρίου 1999 Διεθνή
      Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Βλ. Ραχμάνιν αναφερόμενος στο θέμα της Τσετσενίας λέει: «Η Ρωσία δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμία πίεση, γιατί δεν πρέπει α κάνει κανείς διάλογο με ένα κυρίαρχο κράτος υπό πίεση»(«είναι έτοιμοι να μελετήσει ενδεχόμενο ανάμειξης του ΟΑΣΕ»).
      Σε δηλώσεις που κάνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ουίλ. Κοέν λέει: «Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να αποδυναμώσουν τη Ρωσία για οποιοδήποτε τρόπο»(απαντά σε ισχυρισμούς Ρώσων στρατηγών).

      Διαγραφή
  2. Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επισκέπτεται στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης επαινεί τις προσπάθειες που καταβάλει ο πρωθυπουργός για «τη συμφιλίωση και την καλή συνεργασία και την καλή γειτονία των λαών, Ελλάδας και Τουρκίας».
    Οι ηγεσίες των ελληνοαμερικανών και των τουρκοαμερικανών κοινοτήτων των ΗΠΑ σε κοινή ανακοίνωση τους (για πρώτη φορά στα χρονικά) αναφέρουν ότι υποστηρίζουν με θέρμη τις προσπάθειες της Ελλάδας και της Τουρκίας για βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων.
    Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στη Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου Κυρφής του ΟΑΣΕ, συνάντηση-συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μπ. Ετσεβίτ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρει και τα ακόλουθα: «όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, έχω την άποψη ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το σημαντικό είναι να υπάρξει η συνέχεια αυτού του διαλόγου. Θέλω να δηλώσω ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει κανένας να έχει εδαφικές βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα. Επιπλέον, θα πρέπει συνεχώς να έχουμε υπόψη μας ότι και οι δύο είμαστε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Μπ. Ετσεβίτ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, λέει: «Θα ήταν ορθότερο να δώσουμε προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Υπάρχει βέβαια το Κυπριακό, το οποίο καλό είναι να μην το φορτώνουμε σε αυτές τις σχέσεις, εξάλλου βρίσκεται και αυτό στο χώρο αρμοδιότητας του ΟΗΕ».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά το τέλος της συνάντηση-συνομιλίας που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Μπ. Ετσεβίτ λέει: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι η ένταση δεν ωφελεί. Οι λαοί πληρώνουν το υψηλό τίμημα της έντασης. Έχει ξεκινήσει διάλογος σε συγκεκριμένα θέματα. Ο διάλογος είναι ελπιδοφόρο ξεκίνημα» (ο πρωθυπουργός λέει ότι το θέμα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας παραμένει «ανοικτό» - ο πρωθυπουργός προτείνει στον συνομιλητή του την έναρξη διμερούς διαλόγου για το θέμα της υφαλοκρηπίδας -αν ο διάλογος δεν καρποφορήσει, προσφυγή από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης).
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής σε ομιλία του, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Μπ. Κλίντον στην Αθήνα τονίζει: «Πρώτα απ όλα, πρέπει να εξηγήσουμε στον Αμερικανό πρόεδρο το εξής βασικό: ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων δεν βοηθά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Υπάρχει η Τουρκική απαράδεκτη αδιαλλαξία. Και να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ζήτησε ο πρόεδρος Κλίντον από την Τουρκία να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης προς την Ελλάδα για να μπορέσει αποτελεσματικότερα να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή την προοπτική. Πώς απάντησε η Τουρκία; Δια του κ. Ετσεβίτ, ο οποίος μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό αρκέστηκε να επαναλάβει ότι η Τουρκία δεν έχει δήθεν εδαφικές βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα. Αλλά, αυτό ακριβώς έλεγε και πριν κατασκευάσει την τελείως αστήρικτη θεωρία περί «γκρίζων ζωνών» που είναι σαφής, ξεκάθαρη, απροκάλυπτη διεκδίκηση ελληνικού εδάφους».
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας σε δηλώσεις του χαρακτηρίζει «κακόγουστο θέατρο» τη συνάντηση Κ. Σημίτη- Μπ. Ετσεβίτ (στοχεύει στην εξαπάτηση του ελληνικού λάου).
    Η σύζυγος του προέδρου του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλου, Φωτεινή, αρνείται να δεχτεί την πρόσκληση για συνάντηση (μαζί με άλλες επώνυμες Αθηναίες) με την Χίλαρι Κλίντον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 1999 διεθνη
      Ολοκληρώνονται στην Κούβα οι εργασίες της 9ης Ιβηροαμερικανικής Συνάντησης Κορυφής (Ισπανία, Πορτογαλία, λατινοαμερικανικά κράτη). Υπογράφεται η «Διακήρυξη της Αβάνας»(δέσμευση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών»).
      Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον σε θέματα ασφαλείας Σ. Μπεργκερ σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα «Ουάσιγκτον Πόστ» αναφέρει και τα εξής: «Η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ρωσίας να πολεμήσει τους τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και οι ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις Τσετσένοι, αλλά οι βομβαρδισμοί στην Τσετσενία προκαλούν πολλά θύματα μεταξύ των πολιτών». Λέει ακόμα «Η ρώσικη στρατηγική είναι κατά την άποψή μας αδιέξοδη. Χρειάζεται να βρουν τους κατάλληλους συνομιλητές».
      Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλεμπάν (φανατικοί ισλαμιστές) του Αφγανιστάν Ουά. Μουταουκίλ σε επιστολή που στέλνει στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης αναφέρει: «Επομένως αποτελεί υποχρέωση των μουσουλμάνων απανταχού γης να υποστηρίξουν την Τσετσενία και να καταδικάσουν τις επιθέσεις της ρωσικής Ομοσπονδίας».
      Σε ανακοίνωση του «IRA»(βόρεια Ιρλανδία) αναφέρονται και τα ακόλουθα: «Αναγνωρίζουμε την ηγετική παρουσία του Σιν Φέιν στην ειρηνευτική διαδικασία. Ο IRA επιθυμεί να ενισχύσει την ειρηνευτική διαδικασία, ακολουθώντας τους κανόνες που ορίσθηκαν στη συμφωνία της Μ. Παρασκευής τον προηγούμενο χρόνο. Η ηγεσία του IRA θα επιλέξει εκπρόσωπό της για να συμμετέχει στις συνομιλίες και να λειτουργεί ως μεσολαβητής»(αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την παράδοση του οπλισμού).


      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive