Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: "Συμφωνήσαμε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ" . Δλδ, συμφώνησαν οτι .. διαφωνούν

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά το πέρας της συζήτησης. «Ανοιχτή» ήταν η συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας...
Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.
«Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως έδωσε εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Σύμφωνα με την κυβερνητική πλευρά, που επικαλείται ο Alpha οι δύο ηγέτες συζήτησαν και το ζήτημα του συμφώνου της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα.
Η Αθήνα ακόμα φέρεται να διεμήνυσε πως περιμένει να δει τη στάση της Τουρκίας για να γίνει επανέναρξη στις σχέσεις Αθήνας -  Άγκυρας.
Μητσοτάκης και Ερντογάν εστίασαν, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, και στο μεταναστευτικό με την Αθήνα να υπενθυμίζει την άρνηση συνεργασίας της τουρκικής ακτοφυλακής το τελευταίο διάστημα.
Οι πρώτες εικόνες από την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.
​Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση διήρκησε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ενώ ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω του δείπνου που παρέθεσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive