Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. Σάνα Μαρίν: Ποια είναι η πιο νέα πρωθυπουργός στον κόσμο - Μεγάλωσε με 2 μαμάδες, ένιωθε «αόρατη»

Σάνα Μαρίν με μαύρο σακάκι
Εγκρίθηκε σήμερα από το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ο διορισμός της νεαρότερης πρωθυπουργού στον κόσμο, της 34χρονης Σάνα Μάριν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.Από τα 200 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας..
τα 99 ψήφισαν υπέρ και τα 70 κατά του διορισμού της Μάριν στην πρωθυπουργία της Φινλανδίας, ενώ 30 βουλευτές απουσίαζαν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.  Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντι Ρίνε παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων.  Η Μαρίν ηγείται πλέον του κυβερνητικού συνασπισμού πέντε κομμάτων, επικεφαλής των οποίων είναι επίσης γυναίκες.
Σάνα Μαρίν: Μεγάλωσε με δυο μαμάδες
Η Σάνα Μαρίν έχει δηλώσει ότι η παιδική ηλικία της επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές προτεραιότητές της. Μεγάλωσε με τη μητέρα της και τη σύντροφό της και είπε ότι αυτή η οικογένεια της έδειξε τη σημασία της ισότητας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2015, η Μαρίν είχε πει ότι σαν παιδί ένιωθε αόρατη, επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά για τη δομή της οικογένειάς της.

«Ηταν κάτι για το οποίο δεν μπορούσες να μιλήσεις. Αυτό έγινε δυνατό μόνο μετά το 2000», είπε στο περιοδικό Me Naiset. Αλλά αυτή η οικογένεια τη βοήθησε να διαμορφώσει την εικόνα της για τον κόσμο. «Για μένα, οι άνθρωποι πάντα ήταν ίσοι. Δεν είναι θέμα άποψης. Αυτό είναι το θεμέλιο για τα πάντα».
Η Σάνα Μαρίν με λευκό φόρεμα
Η άνοδος της Σάνα Μαρίν
Η Σάνα Μαρίν γεννήθηκε στο Ελσίνκι το 1985 και έζησε σε αρκετές πόλεις της Φινλανδίας προτού η οικογένειά της εγκατασταθεί στο Τάμπερε. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η έως τώρα υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας έχει αποκτήσει τη φήμη μιας σκληρής πολιτικού, που μιλά με ευθύτητα, από τα πέντε χρόνια της ως επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε, αναφέρει το BBC.

Η Σάνα Μαρίν ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της εξουσίας. Μπήκε στην πολιτική στα 27 της, ως επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στα 30 της, και από τον Ιούνιο ήταν η υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Φινλανδίας. Και τώρα, θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας.
Η Σάνα Μαρίν τρώει παγωτό
Η Σάνα Μαρίν μοιράζεται συχνά στιγμές της καθημερινότητάς της
Από φτωχή οικογένεια
«Είμαι από μια φτωχή οικογένεια και δεν θα μπορούσα να επιτύχω και να προχωρήσω αν δεν υπήρχε ένα ισχυρό κράτος κοινωνικής πρόνοιας και το φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα», δήλωσε στην Helsingin Sanomat.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάνα Μαρίν ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που πήγε στο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Τάμπερε.
Μωρό σε τραπέζι

Στο παρελθόν, η Σάνα Μαρίν έχει πάρει την κόρη της στη δουλειά
«Η μητρότητα δεν θα με επηρεάσει»
Στα 34 της η Σάνα Μαρίν έχει γίνει ήδη μητέρα, καθώς έχει μια κόρη 22 μηνών. Γεγονός για το οποίο πολλοί ήδη τη συγκρίνουν με την 39χρονη πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν. Ομως, ξεκαθάρισε η μητρότητα δεν θα επηρεάσει την ικανότητά της να ασκεί τα πρωθυπουργικά καθήκοντα. Εξάλλου, κάποιοι φρόντισαν να βρουν πολύ γρήγορα λύση σε αυτό, μόλις έγινε γνωστό ότι θα γίνει πρωθυπουργός.
«Καθώς αυτή η κατάσταση ήρθε ως έκπληξη, ήταν καθησυχαστικό το γεγονός ότι ο σύζυγός μου μου έστειλε μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι εκείνος και η μητέρα μου έχουν ήδη βρει τον τρόπο να χειριστούν τα πρακτικά ζητήματα της ανατροφής του παιδιού», δήλωσε σχετικά η Σάνα Μαρίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive