Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ποινή έξι ετών χωρίς αναστολή στον Αρτ. Σώρρα – Απαλλάχθηκαν οι άλλοι 22

Σώρρας, ΣώρραΜε καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα σε κάθειρξη έξι ετών και επιστροφή του στη φυλακή, όπου κρατείται επί 18 μήνες, καθώς και απαλλαγή των 22 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και των περίφημων αμύθητων χρημάτων του ιδρυτή της, έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...Το δικαστήριο, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο τον Αρτέμη Σώρρα μόνο για την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος κι έτσι ο Αρτέμης Σώρρας θα επιστρέψει στην φυλακή. Μάλιστα, το δικαστήριο επιτάχυνε την όλη διαδικασία στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον Αρτέμη Σώρρα.

Αντίστοιχα με την εισαγγελική εισήγηση, οι 22 συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα απαλλάχθηκαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, από το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούσε δράση εγκληματικής οργάνωσης.
Η καταδίκη Σώρρα αφορά την προσπάθειά του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

3 σχόλια:

  1. ΚΡΙΜΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή την ευνοϊκή για τις περιουσιακές διεκδικήσεις του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνος, εναντίον του ελληνικού δημοσίου, «απόφαση» της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ο αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών Χρ. Ροκόφυλλος δηλώνει: « Για το θέμα αυτό η Επιτροπή δεν αποφάσισε. Διέγνωσε απλώς πιθανή παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και παρέπεμψε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μόνο πλέον αρμόδιο να αποφασίσει. Η επιτροπή άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Διότι η έκθεσή της έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα και δεν δεσμεύει το Δικαστήριο. Η Ελλάδα θα προβάλει και θα υποστηρίξει τα νομικά της επιχειρήματα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πεπεισμένη ότι θα δικαιωθεί» (Ο Κωνσταντίνος διεκδικεί περίπου 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ – περιήλθε στο ελληνικό δημόσιο). Σχόλιο μου: Άλλος Αρτέμης Σώρρας μας προέκυψε(ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ-ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτός, Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΤΕΟΣ θα ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 1999
    Με αφορμή την ευνοϊκή για τις περιουσιακές διεκδικήσεις του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνος, εναντίον του ελληνικού δημοσίου, «απόφαση» της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ο αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών Χρ. Ροκόφυλλος δηλώνει: « Για το θέμα αυτό η Επιτροπή δεν αποφάσισε. Διέγνωσε απλώς πιθανή παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και παρέπεμψε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μόνο πλέον αρμόδιο να αποφασίσει. Η επιτροπή άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Διότι η έκθεσή της έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα και δεν δεσμεύει το Δικαστήριο. Η Ελλάδα θα προβάλει και θα υποστηρίξει τα νομικά της επιχειρήματα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πεπεισμένη ότι θα δικαιωθεί» (Ο Κωνσταντίνος διεκδικεί περίπου 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ – περιήλθε στο ελληνικό δημόσιο)…*** Σχόλιο μου: Άλλος Σώρρας μας προέκυψε, αυτός θα πληρωθεί για να μας σώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive