Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΣ ΤΑ ΒΡΕ ΜΑΚΗ. Μ.Βορίδης: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες αλλά αλλοδαποί - Δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια είναι παράνομοι»

Μ.Βορίδης: «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες αλλά αλλοδαποί - Δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια είναι παράνομοι»
Η κυβέρνηση για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημοσίως ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εισόδου προσφύγων αλλά «εισβολής» αλλοδαπών καθώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης ανέλυσε με ποσοστά πόσοι πραγματικά είναι οι πρόσφυγες και πόσοι είναι οι αλλοδαποί παρανόμως εισελθόντες στην χώρα....
  'Οπως είπε μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση αναφέρεται σε μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό και τόνισε ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια και ανέλυσε τις αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο.  «Η ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κλπ, υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί λοιπόν είναι παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί.  Αυτό που θα πρέπει να κριθεί είναι ο ακριβής νομικός χαρακτηρισμός που θα τους δοθεί. Αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Σε περίπτωση που είναι παράνομοι μετανάστες, που αυτό δείχνει το προφίλ τους, θα πρέπει να επαναπατριστούν, άρα και ορθώς μιλάμε για μεταναστευτικό», δήλωσε αρχικά στην ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 98,9, "Ραντάρ" και τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε: «Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με έναν τρόπο απολύτως διαφορετικό από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε μεγάλη πίεση από τις ροές και αυτό δημιουργεί διοικητικά ζητήματα και χρειάζεται ταχύτητα, όπως περιεγράφηκε στο υπουργικό συμβούλιο».

2 σχόλια:

  1. τι να πει ο κακομοιρης λακαμας;
    προκειται για λαθρομεταναστολαγνους,ανακοινωσαν μεχρι το τελος του 2020 επιστροφη 10000 λαθρομεταναστων αριθμοι της πλακας δηλαδη και απο την αλλη ενταξη 60000 λαθρομεταναστων στην ελληνικη κοινωνια μεσω του προγραμματος ΗΛΙΟΣ και ολα αυτα σε μια χωρα σε μια χωρα που πλησιαζει τους 900000 ανεργους(ανεπισημα πρεπει να ειμαστε πολυ παραπανω)οπου το 10% των ασφαλισμενων εργαζομενεων να ειναι πλεον αλλοδαποι(με αυξητικες τασεις) και δεκαδες ελληνες(για να μην πω παραπανω) να εγκαταλειπουν καθημερινα την ελλαδα προς αναζητηση εργασιας στο εξωτερικο,δεν υπαρχει απολυτως καμια προστασια οσον αφορα το εγχωριο εργατικο δυναμικο,το εγχωριο εργατικο δυναμικο οχι μονο δεν προστατευεται αλλα αντικαθισταται μεθοδευμενα και επισημως με γοργους ρυθμους απο αλλοδαπους-λαθρομεταναστες

    δειτε παρακατω ποσο ευκολα δινουν την δυνατοτητα να βγαζουν αμκα ολων των ειδων αλλοδαποι:...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Διευκρινίσεις ως προς την απόδοση ΑΜΚΑ από τον ΕΦΚΑ και τα ΚΕΠ...- Διευκρινίσεις από το Υπ. Εργασίας

    https://www.capital.gr/epikairotita/3385458/dieukriniseis-os-pros-tin-apodosi-amka-apo-ton-efka-kai-ta-kep
    https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45889

    ''Διευκρινίσεις, στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, για τον καθορισμό των κατηγοριών πολιτών, ημεδαπών και αλλοδαπών, που δικαιούνται ή όχι ΑΜΚΑ, καθώς και για την κατηγορία των πολιτών οι οποίοι πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δίνει εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με σκοπό τη διευκόλυνση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, καθώς και των ΚΕΠ, ως προς την απόδοση ΑΜΚΑ.
    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία αναρτήθηκε στη "Διαύγεια", οι κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται ΑΜΚΑ, είναι οι εξής:
    Α. Κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται ΑΜΚΑ (ΕΦΚΑ & ΚΕΠ)
    3. Ευρωπαίοι πολίτες που κατοικούν στη χώρα και δεν εργάζονται, καθώς και τα μέλη οικογενείας τους
    Απαραίτητη προϋπόθεση:- Έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής Ευρωπαίου πολίτη από την αστυνομία για κάθε μέλος της οικογένειας.
    Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
    - Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επίσημα μεταφρασμένο (ή ληξιαρχική πράξη γέννησης με εμφανές πατρώνυμο και μητρώνυμο επίσημα μεταφρασμένη).
    4. Δικαιούχοι Διεθνούς Προστασίας και τα μέλη οικογενείας τους
    Απαιτούμενα δικαιολογητικά:- Άδεια διαμονής δικαιούχου Διεθνούς Προστασίας και για τα τέκνα ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον γεννήθηκαν στην Ελλάδα.
    (Τα νεογέννητα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, καλύπτονται από την άδεια διαμονής του συντηρούντος γονέα, έως ότου υποβληθεί αίτηση για χορήγηση άδειας διαμονής και γι' αυτά).
    Επισυνάπτεται ολόκληρη η εγκύκλιος η οποία περιλαμβάνει τις άλλες δύο κατηγορίες, δηλαδή, τους πολίτες που δεν δικαιούνται ΑΜΚΑ και την κατηγορία των πολιτών που πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την έκδοση του ΑΜΚΑ.

    Γ. Κατηγορίες πολιτών για τους οποίους η έκδοση του ΑΜΚΑ γίνεται μόνο από υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α
    3. Συνταξιούχοι
    1. Συνταξιούχοι Φορέα Ασφάλισης κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στην Ελλάδα με μόνιμη ή προσωρινή διαμονή
    4. Ανήλικοι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γεννήθηκαν στη χώρα και οι Ευρωπαίοι γονείς τους κατοικούν και εργάζονται στη χώρα με υπαγωγή στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α. (άρθρα 7 και 8 του Π.Δ. 106/2007)
    5. Άνεργοι Ευρωπαίοι πολίτες που πρόκειται να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ
    6. Ευρωπαίοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα στην περίπτωση που εργασθούν και υπαχθούν στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ
    7. Φοιτητές ERASMUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση που εργασθούν και υπαχθούν στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ
    8. Πολίτες τρίτων χωρών με άδεια διαμονής για εργασία ή Βεβαίωση κατάθεσης αίτησης σε ισχύ (μπλέβεβαίωση) με δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία
    9. Πολίτες τρίτων χωρών κάτοχοι διαβατηρίου με ένα όνομα και ισχυρό τίτλο διαμονής (π.χ. Ινδοί υπήκοοι)-και τα μέλη οικογενείας τους
    10. Ανήλικοι πολίτες τρίτων χωρών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από νόμιμα διαμένοντες γονείς ασφαλισμένους
    11. Οικογενειακή Επανένωση μελών οικογένειας πολιτών τρίτων χωρών (Σύζυγος που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και τα ανήλικα άγαμα τέκνα έως 18 ετών)
    12. Ευρωπαίοι πολίτες που κατοικούν προσωρινά στην Ελλάδα και πρόκειται να εργαστούν στη χώρα
    13. Πολίτες τρίτων χωρών με άδεια διαμονής για σπουδές (υπό προϋποθέσεις)
    15. Πολίτες τρίτων χωρών με εθνική θεώρηση εισόδου με ένδειξη πρόσβαση στην αγορά εργασίας (είσοδος στη χώρα για συγκεκριμένο διάστημα διαμονής που συναρτάται με την ολοκλήρωση του σκοπού)
    16. Πολίτες τρίτων χωρών παράτυπα διαμένοντες που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία.
    17. Πολίτες τρίτων χωρών χωρίς άδεια διαμονής- ιδρυτές εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών μιας Στάσης - Υ.Μ.Σ. (Κ.Υ.Α Αριθμ. 63577/13.6.2018)
    18. Πολίτες χωρών ΕΕ κάτοχοι ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα που επιθυμούν να απασχολήσουν προσωπικό με έκδοση εργοσήμου.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive