Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με μία ιστορική του απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται από έγκριτους νομικούς ως “εξαιρετικά δομημένη και αιτιολογημένη”, δικαίωσε, όπως δημοσιεύεται ήδη από προχθές στα ΜΜΕ, την πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη Θράκη, η οποία είχε “αποκεφαλισθεί”...
στις 21/05/2018, με τρόπο παράνομο, καταχρηστικό και αντιδημοκρατικό για μια ευνομούμενη Πολιτεία, στο πλαίσιο μιας εσωτερικής επιχείρησης – υποτιθέμενου ελέγχου – που είχε ενορχηστρωθεί από τον τέως διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη.
Εις γνώση της η διοίκηση Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, άφησε έρμαια στις ορέξεις Ερντογάν τη Θράκη μας;
Λεπτομέρειες για την εν λόγω υπόθεση είχαν διαρρεύσει εκείνη την εποχή, κυρίως στα ΜΜΕ της Θράκης, καθόσον, είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι, μετά την παύση της επικεφαλής και του υποδιοικητή της, στην τόσο κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα μονάδα της ευαίσθητης αυτής περιοχής,, σχεδόν το σύνολο των επιχειρησιακών αστυνομικών, που ήταν αποσπασμένοι στην μονάδα αυτή είχαν σπεύσει να υποβάλλουν παραίτηση, διαμαρτυρόμενοι για την απαξιωτική και απαράδεκτη μεταχείρισή τους από την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα η μονάδα να τεθεί σε καθεστώς υπολειτουργίας – αφού πρώτα έκλεισε επί τριήμερο – και όλα αυτά, στην πιο νευραλγική από εθνικής απόψεως περιοχή της χώρας μας.
Εκείνη την περίοδο, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και μπλόγκερς, που υπηρετούν το λειτούργημά τους και δεν υπακούν σε ξένα και εγχώρια αφεντικά, είχαν καταγγείλει ωμή παρέμβαση του κ. Ρουμπάτη στα ΜΜΕ των Αθηνών, προκειμένου η υπόθεση να αποσιωπηθεί. Στο παρασκήνιο όμως, καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονταν ή άφηναν σαφώς να εννοηθεί, ότι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, είχε επιδοθεί σε έναν υπόγειο και ανελέητο πόλεμο κατά της υπαλλήλου, με ψευδείς και ανυπόστατες συκοφαντίες, σε μία προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, ώστε, τυχόν αντεπιχειρήματα της, να μην τυγχάνουν ευήκοων ώτων.
Βεβαίως, κοιτάζοντας προς τα πίσω, το σχέδιο απομάκρυνσης της επικεφαλής της υπηρεσίας στη Θράκη, είχε τεθεί σε λειτουργία αρχές Μαΐου 2018, όταν ο κ. Ρουμπάτης, είχε προβεί σε κλειστή συνέντευξη Τύπου, σε εκπροσώπους ΜΜΕ της επιλογής του – και τα οποία τώρα “μούγκα στη στρούγκα” για την απόφαση του Δικαστηρίου – στη διάρκεια της οποίας είχε στοχοποιήσει την υπάλληλο, ως μέλος δικτύου ελεγχόμενου από ξένη χώρα, αποστολή του οποίου ήταν η αποδόμηση του ιδίου και της υπηρεσίας εν γένει.
Είχε κάνει μάλιστα λόγο, για συνωμοσία κατά του ιδίου και της Υπηρεσίας… Προφανώς επηρεασμένος, από υποθέσεις βιβλίων κατασκοπείας, είχε τότε κάνει λόγο για ένα δίκτυο κατασκόπων, στο οποίο εκτός από “τη γυναίκα από τη Βόρεια Ελλάδα”, που όπως αποδείχθηκε από τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά τη συνέντευξη δεν ήταν άλλη από την επικεφαλής της υπηρεσίας στη Θράκη, είχε εμπλέξει και το γνωστό στέλεχος της ΕΥΠ, πρώην προϊστάμενο στην Διεύθυνση Κατασκοπείας της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη! Γνωστό για τις διώξεις που υφίσταται εδώ και μια δεκαετία από το Πασοκοσυριζαίο Σύστημα, όπως σας έχουμε πολλάκις αποκαλύψει από αυτό εδώ το βήμα, αλλά και τον φυγόδικο επιχειρηματία κ. Μανώλη Χατζησάββα, που όπως πάλι σας είχαμε αποκαλύψει από αυτό εδώ το βήμα, δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Κώστα Αγγελάκη και απλά είχε μια συνεργασία αρχικά (από το 2011 όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης) και αντιδικία μετά με την διοίκηση της ΕΥΠ, την οποία προσπάθησε σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πηγές από την Θράκη, να αμβλύνει κατόπιν εντολής της τότε διοίκησης της υπηρεσίας, η δικαιωθείσα πλέον προϊσταμένη της μονάδας της Θράκης.
Ωστόσο, ο κ. Ρουμπάτης δεν αρκέσθηκε στη συνέντευξη, ενώ παραδόξως, δεν έπαυσε αμέσως μετά την υπάλληλο, παρά πρώτα μεσολάβησε ένα διάστημα περίπου 15 ημερών, έως ότου η Διεύθυνση Ασφαλείας της ΕΥΠ προβεί σε σφράγιση και “έλεγχο” της μονάδας – επί τριήμερο αν είναι δυνατόν σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή – με μεθόδους που δεν τιμούν, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε τα δημοκρατικά ιδεώδη (κυριολεκτικά πέταξαν το προσωπικό στο παρκινγκ της μονάδας μέσα στο λιοπύρι)! Και για την ιστορία, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας, που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, εξακολουθούν να υπηρετούν στην ΕΥΠ, ακόμη και σήμερα, δύο μήνες μετά την παύση του κ. Ρουμπάτη και της διοίκησης του.
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι ορισμένες ελεγχόμενες διαρροές έκαναν λόγο ακόμη και για επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, προς δημιουργία ντόρου και εντυπώσεων. Όπως φαίνεται, ο τέως διοικητής της υπηρεσίας είχε ανάγκη από θόρυβο, προκειμένου να ενισχύσει το σενάριο συνωμοσιολογίας και έτσι, ουδόλως υπολόγισε το εθνικό κόστος, του να συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτοφανή με τυμπανοκρουσίες, σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπως είναι η Θράκη και ακόμη χειρότερα, στην καρδιά αυτής, στην Κομοτηνή, όπου, ως γνωστόν, εδρεύει το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας.
Υπήρχαν παραλήπτες του μηνύματος;
Σε ποιον όμως ήθελε να “ακουσθεί” ο κ. Ρουμπάτης;
Ποιός ή ποιοι ήταν οι παραλήπτες του μηνύματός;
“Ιδού, διέλυσα τη μονάδα της Κομοτηνής και τιμώρησα παραδειγματικά τους προϊσταμένους αυτής”;
Τι ακριβώς φοβήθηκε, ή ποιοι του συνέστησαν να καταστρέψει με συνοπτικές διαδικασίες ένα σύστημα πληροφοριών, που με κόπο και θυσίες έστησαν κάποιοι ελάχιστοι υπάλληλοι και αστυνομικοί εκείνη την εποχή;
Σε μια περιοχή ευαίσθητη, που τα πάντα είχαν διαλυθεί – όπως σε όλη άλλωστε την Επικράτεια – μετά το 2009;
Για ποιο λόγο, εκτός των δύο προαναφερομένων, οι αστυνομικοί της μονάδας που είχαν προτιμήσει την παραίτηση από το να συνεχίσουν να εργάζονται στη μονάδα με το νέο καθεστώς, τιμώντας την ΕΛ.ΑΣ. και τους εαυτούς του, στοχοποιήθηκαν και κυνηγήθηκαν από την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, που εξακολουθεί να μένει στη θέση της;
Τελικά, ποιους ενόχλησε η κατά κοινή παραδοχή αποτελεσματική επαγγελματική απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας;
Η απάντηση είχε έλθει δια στόματος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κ. Ζειμπέκ Χουσείν, όταν ο ίδιος με περισσή αλαζονεία και ικανοποίηση, δεν δίστασε να κομπάσει δημοσίως, πως ο ίδιος είχε φροντίσει για τον αποκεφαλισμό της προϊσταμένης της υπηρεσίας στη Θράκη, διότι “πίεζε ασφυκτικά τον Μουφτή Ξάνθης”, εννοώντας τον Μετέ Αχμετ, ψευδομουφτή, όργανο της τουρκικής προπαγάνδας και αντεθνικής δραστηριότητας.
Άλλωστε, έχει αξία να υπενθυμίσουμε, πως το κλείσιμο και η απαξίωση της ΕΥΠ στη Θράκη, είχε συμπεριληφθεί ως δέσμευση στο προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές το διένειμαν, στην τουρκική μάλιστα γλώσσα πριν τις εκλογές του 2015.
Πάντως, δημοσιογραφικές πηγές με ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα, επιβεβαίωναν – off the record – ότι η μονάδα και η επικεφαλής αυτής είχαν από νωρίς τεθεί στο στόχαστρο του συγκεκριμένου βουλευτή, λόγω του ότι οι ενέργειές τους είχαν αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα, ενάντια στην μέχρι τότε ανεξέλεγκτη στάση του ψευδομουφτή Ξάνθης, ο οποίος είχε στηρίξει εκλογικά τον κ. Ζειμπέκ.
Έτσι, ο κ. Ρουμπάτης, μη θέλοντας προφανώς να διακινδυνεύσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον τέως Πρωθυπουργό, αναζήτησε εξιλαστήρια θύματα για εντολές που ο ίδιος είχε δώσει και κατέστρωσε το σχέδιο εξόντωσης των υποτιθέμενων συνωμοτών που τον απειλούσαν…
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τους Τοποτηρητές Μουφτήδες Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου κ.κ. Χαλήλ Τζιχάτ, Καρά Χαλήλ Μπιλάλ και Οσμάν Χαμζά
Υπάρχουν έντιμοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης…
Αλλά ευτυχώς, που στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα έντιμοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης και αποφάσισαν δίκαια χωρίς φόβο και πάθος… Με αυτήν του την απόφαση ορόσημο, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ακόμα και στην ΕΥΠ, που μετά το 2009 και προκειμένου η διοίκηση να ασκήσει διώξεις σε ανεπιθύμητους υπαλλήλους, επικαλείται δήθεν το απόρρητο της υπηρεσίας για να κάνει ότι θέλει πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι της Πολιτείας…
Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό για τα Δικαστικά χρονικά και τιμά τους Δικαστές που την έλαβαν, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη γενικότερα. Και φυσικά η απόφαση αυτή είναι μια γερή “σφαλιάρα” για διοικητές ή κρατικούς λειτουργούς τύπου Ρουμπάτη…
Για την ιστορία και στο “ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ”, η ιστορική αυτή απόφαση που έλαβε χώρα κατά τη διάσκεψη του Δικαστηρίου στην Αθήνα, στις 24 Ιουλίου 2019 καταλήγει ως εξής:
Δέχεται την αίτηση.
- Ακυρώνει τις υπ’αρ α) 471.3/56/655236/18.5.2018 και β) 471.3/79/657316/13.7.2018 αποφάσεις του Διοικητή της ΕΥΠ.
- Αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση.
- Διατάσσει την επιστροφή στην αιτούσα του καταβληθέντος παραβόλου και
- Επιβάλλει σε βάρος του Δημοσίου της δικαστική δαπάνη της αιτούσας, που ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα τεσσάρων(454) ευρώ.
Δεν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών για το Εθνικό έγκλημα στη Θράκη;
Προσωπικά, ως Έλλην Πολίτης, προτείνω εκτός από επαίνους για την κρίση αυτή των συγκεκριμένων Δικαστών τα εξής:
Να επικεντρωθούμε στην εθνική βλάβη των αποφάσεων του κ. Ρουμπάτη και της παρέας του, σε συνδυασμό με όλα όσα έχουμε αποκαλύψει από αυτό εδώ το βήμα για το κλείσιμο θέσεων και δικτύων της υπηρεσίας στο εξωτερικό ακόμη και Τουρκία…
Η σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ, πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα το τρωθέν κλίμα για την υπηρεσία στην περιοχή, διότι μετά από τα δραματικά τεκταινόμενα του Μαΐου του 2018, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή δεν δέχονταν να αποσπασθούν εκεί, όπως μας λένε αστυνομικές πηγές από την περιοχή…
Το σφράγισμα της μονάδας εν καιρώ ειρήνης όταν ως γνωστόν η υπηρεσία δεν αναστέλλει τη λειτουργία της ούτε σε περίοδο πολέμου και την απαράδεκτη αντιμετώπιση των αστυνομικών, οι συνάδελφοί τους που είχαν δεχθεί κρούση ώστε να αποσπασθούν στην ΕΥΠ Θράκης και να τους αντικαταστήσουν, αρνούνταν μαζικά με ελάχιστες εξαιρέσεις…
Πρέπει άμεσα, η υπηρεσία να επανέλθει στο status quo ante της 21/5/2018, κάτι που πλέον προτάσσει και η Δικαστική απόφαση, αλλά και η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην υπηρεσία μετά της Εθνικές Εκλογές, που πλέον έχει υπαχθεί στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, άρα ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργία και τη δράση της υπηρεσίας και έτσι έπρεπε να κάνει…
Θα επανέλθουμε σύντομα!
egerssi.gr
egerssi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.