Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Φωτιά – Εύβοια: Εμπρηστές πίσω από την καταστροφή .ΒΙΝΤΕΟ

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την καταστροφική φωτιά που πλήττει την Εύβοια από τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Open, τα μέχρι τώρα στοιχεία  της Πυροσβεστικής δείχνουν ότι η μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό.  Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό για τη φωτιά στην Εύβοια...

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδικό κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής, το οποίο μετέβη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, τα μέχρι τώρα στοιχεία «μαρτυρούν» ανθρώπινο χέρι πίσω από τη μεγάλη φωτιά. Λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, ένα άτομο -μπορεί και δύο- που.... κινούνταν με όχημα ανάμεσα στο χωριό Σταυρός και Μακρυμάλλη, στις 3:15 σταμάτησε επί του επαρχιακού δρόμου, αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο και κινήθηκε περίπου 50 μέτρα μέσα στο δάσος, όπου και έβαλε την πρώτη πυρκαγιά. 
Επέστρεψε στο αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε και συνέχισε για περίπου 100 μέτρα. Εκεί αποβιβάστηκε και έβαλε τη δεύτερη εστία πυρκαγιάς μέσα στο δάσος. Το ίδιο μοτίβο συνέχισε και για την τρίτη εστία φωτιάς. 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης έβαλε τη φωτιά είτε με αναπτήρα, είτε με σπίρτα, είτε με στουπί για να μην αφήσει ίχνη. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open

Φωτιά Εύβοια: Κρανίου τόπος – 25.000 στρέμματα έχουν καεί

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή μετά την τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Εύβοια και συνεχίζει ακόμα και τώρα να καίει.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε εκτίμηση λέγοντας πως έχουν καεί πάνω από 25.000 στρέμματα. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός,  παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9» μίλησε για τουλάχιστον 15.000 καμένα στρέμματα.
Ωστόσο, ο κ. Σπανός σημείωσε πως είναι πρόωρο να κάνουμε τέτοιες εκτιμήσεις.
«Από την πρώτη στιγμή προστατεύτηκαν οι άνθρωποι και μπορέσαμε απερίσπαστοι να δουλέψουμε για τις περιουσίες, τους οικισμούς, τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τώρα οι προσπάθειες εστιάζονται στον περιορισμό της δασικής έκτασης που καίγεται και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Σπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive