Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να κάνει ΚΥΣΕΑ και ποια θα πρέπει να ΄ναι η ατζέντα

Όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της μάλλον θα πρέπει τις πρώτες ημέρες της θητείας του να κάνει σίγουρα μία κίνηση: να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ! Όχι για την εκτίμηση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά. Αυτά είναι πλέον γνωστά. Το θέμα που καίει...
έχει να κάνει με το πως αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί και στρατιωτικά.
Έτσι όπως τα ΄χουμε καταφέρει την τελευταία 20ετία ,οι επιλογές μας δεν είναι πολλές. Για την ακρίβεια είναι η εξής μία: να θέσουμε σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό προϋποθέτει αναθεώρηση αποφάσεων που η υλοποίησή τους πάει σε βάθος χρόνου. Προτεραιότητα στο αστραπιαίο restart που πρέπει απαραίτητα να γίνουν έχει ο Στόλος , ο οποίος έχει υποστεί τις σοβαρότερες συνέπειες από την πολιτική εγκατάλειψης που εφάρμοσαν κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων στο χώρο της Άμυνας. Η οικονομική κρίση ήταν το τελικό χτύπημα. Πρέπει απαραίτητα να δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να λυθούν τα άμεσα προβλήματα του Στόλου. Σε δεύτερη φάση υπάρχει ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ και είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση του νέου πολεμικού πλοίου πρέπει με κάποιο τρόπο να κλείσει.
Ο επικεφαλής της ΓΔΑΕ Ναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης είχε συνάντηση στο Παρίσι και στο περιθώριο της έκθεσης Μπουρζέ, με στελέχη της NAVAL GROUP. Το θέμα δεν μπορεί να είναι άλλο από τη νέα φρεγάτα που ναυπηγούν οι Γάλλοι και η οποία ενδιαφέρει την Ελλάδα. Προφανώς αυτές τις ημέρες και μέχρι τις εκλογές καμία συζήτηση ουσίας δεν μπορεί να γίνει.
Ενδιαφέρον όμως έδειξαν και οι Αμερικανοί και όπως λένε οι πληροφορίες του Militaire.gr o υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για θέματα του Ναυτικού των ΗΠΑ, ζήτησε συνάντηση με τον κ.Κυριακίδη. Οι Αμερικανοί θέλουν να πουλήσουν στην Ελλάδα το πολεμικό πλοίο που ναυπηγεί η Lockheed Martin.
Η Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται επίσης άμεση τονωτική ένεση και αυτό δεν έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό των F-16 που θα τραβήξει στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το 2028. Ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να ρωτήσει και να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι συμβαίνει στην Τανάγρα, όπου βρίσκεται όπως λένε πολλοί η “καρδιά” της ΠΑ. Χρειάζεται λοιπόν άμεσα …βηματοδότη και τα χρήματα που χρειάζονται για την επέμβαση δεν ξεπερνούν τα 370 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Στρατός Ξηράς ψάχνει 5 εκατομμύρια (!!!) για να πετάξει τα NH-90 αλλά σε γενικές γραμμές με την παρούσα ηγεσία έχει “πάρει μπροστά” και δεν έχει σημαντικά προβλήματα να λύσει.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούν να γίνουν. Κι αυτό, γιατί είναι προφανές ότι η “διπλωματία της στρατιωτικής ισχύος” που ασκεί η Άγκυρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την “διπλωματία του κατευνασμού”.
Κάτι μας λέει όμως ότι θα αποδειχτούμε …αιθεροβάμονες και ΚΥΣΕΑ με τέτοια θέματα δύσκολα θα το δούμε από την επόμενη κυβέρνηση. Το γιατί θα το εξηγήσουμε σύντομα.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive