Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Η Λευκωσία ''ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία'': Ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την τουρκική γεώτρηση

Η Λευκωσία ''ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία'': Ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την τουρκική γεώτρησηΣύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η Τουρκία έχει αρχίσει γεώτρηση με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ.  Παρ όλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες αλλά ούτε και να τις διαψεύσει...
παρ όλο που πράγματι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις. Η Λευκωσία έχει πληροφορίες για μεταφορά υλικού και εξοπλισμού που σχετίζεται με την γεωτρητική δραστηριότητα, δεν είναι όμως σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, ανέφερε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας σε ερώτηση αν το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει ξεκινήσει τη γεώτρηση εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στα δυτικά της Πάφου.   Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «παρακολουθούμε εδώ και αρκετές ημέρες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. Αυτές τις ημέρες υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά υλικού και εξοπλισμού σχετικού με γεώτρηση. Δεν είμαστε όμως σε θέση να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες».   «Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι μόλις προχθές στη Βαλέτα, επτά μεσογειακά κράτη-μέλη της ΕΕ καταδίκασαν απόλυτα την τουρκική παράνομη δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ», συνέχισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.   Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, «έχει εξασφαλίσει την απόλυτη στήριξη από τους εταίρους μας στην Μεσόγειο και έτσι απομονώνεται η Τουρκία, ενώ υπάρχει και προδιάθεση ενόψει του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20 και 21 Ιουνίου, προκειμένου να εξεταστούν και ενδεχόμενα μέτρα κατά της Τουρκίας».   Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε τέλος και στην δήλωση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά το πέρας της 6ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ, στη Μάλτα, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Κύπρο για τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ και σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν θα δείξει αδυναμία στο ζήτημα αυτό.

1 σχόλιο:

  1. ΑΜΟΡΦΩΤΕ συντάκτα τοῦ ἄρθρου, ἡ Λευκωσία ΔΕΝ "ποιεῖ τὴν ἀνάγκη φιλοτιμία" ἀλλὰ "ἡ Λευκωσία δὲν ποιεῖται τὴν ἀνάγκη φιλοτιμία" ὅπως εἶναι τὰ σωστὰ ἐλληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive