Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ο Αποστολάκης «αδειάζει» Τσίπρα για το σόου στο ΚΥΣΕΑ και ο πρωθυπουργός κάνει κυβιστήσεις

Λίγα 24ωρα μετά τη δραματοποίηση του θέματος με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με ευθύνη του πρωθυπουργού και λίγες μόνο ώρες μετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που ακολούθησε από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος έστελνε μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για όλα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες από τη γειτονική χώρα...
ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε σήμερα αφήνοντας στην άκρη τις πατριωτικές «κορώνες» για την Άγκυρα σημειώνοντας ότι «όλα αυτά που βλέπουμε είναι κινήσεις που είχαμε προβλέψει».
Όλοι θυμούνται τον πρωθυπουργό την Κυριακή να επιχειρεί με τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ να δραματοποιήσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πολιτικά ενόψει των εθνικών εκλογών. Με διακοπή της περιοδείας του στην Κω, με έκτατη συνεδρίαση την Κυριακή το απόγευμα, με δηλώσεις στις… νερατζιές που ποτέ άλλοτε δεν έχουν γίνει για εθνικά θέματα. Από την αρχή φάνηκε ότι επρόκειται για κακοστημένο «εθνικοπατριωτικό σόου» προκειμένου να ενισχύσει ο Τσίπρας το ηγετικό του προφίλ και να συσπειρώσει τον κόσμο του ενόψει εκλογών.
Χθες, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης «προσγείωσε» για μία ακόμη φορά απότομα τον Αλέξη Τσίπρα καθώς πήγε κόντρα στο «πολεμικό σκηνικό» που επιχείρησε να στήσει ο πρωθυπουργός μετά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο υπουργός Άμυνας αποφάσισε να στείλει μήνυμα πως η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ήρεμος και να μην ανησυχεί για τίποτα» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης στο περιθώριο της τελετής παραλαβής των ελικοπτέρων Kiowa στον Βόλο. Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την κινδυνολογία Τσίπρα, ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων ότι «δεν θα πρέπει να έχουμε ανησυχία για όλα αυτά τα θέματα που γίνονται γύρω μας».
Κρίση στις σχέσεις Τσίπρα – Αποστολάκη
Η διαφορετική προσέγγιση σε ένα μείζον εθνικό θέμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας, λίγες ημέρες μάλιστα πριν από τις κάλπες, αναδεικνύει την κρίση που φαίνεται να υπάρχει στις σχέσεις των δύο πολιτικών. Πολλοί δε, συνδέουν την απόφαση του υπουργού Άμυνας να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές με τη διαφορετική οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα.
Το «άδειασμα» Αποστολάκη προς τον πρωθυπουργό άλλωστε, ήρθε λίγες ώρες πριν την προεκλογική ομιλία Τσίπρα στο Θησείο όπου επιχείρησε για μία ακόμη φορά να κινδυνολογήσει και να εργαλειοποιήσει την ένταση που υπάρχει με τους Τούρκους λόγω της παρουσίας του «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Τώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη κλιμάκωση προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορούν γιατί συγκαλέσαμε το ΚΥΣΕΑ μέρα Κυριακή, λες και η ασφάλεια της χώρας πρέπει να κάνει τριήμερα και να πηγαίνει διακοπές» τόνισε ο πρωθυπουργός δραματοποιώντας για μία ακόμη φορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία.
Την ώρα που ο πρωθυπουργός όλο το προηγούμενο διάστημα χειρίστηκε όλα τα κρίσιμα εθνικά θέματα χωρίς να επιδιώξει τη συναίνεση της Αντιπολίτευσης, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του για «τύφλωση από μικροπολιτικές σκοπιμότητες» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «δεν είναι κόλπο η προσπάθεια διαμόρφωσης ενιαίου αρραγούς μετώπου έναντι των τουρκικών προκλήσεων» με την Κύπρο και στο εσωτερικό της ΕΕ.
Τα δύο «πρόσωπα» του Τσίπρα
Μπορεί ο πρωθυπουργός να συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ εν μέσω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος προκαλώντας την αντίδραση της Αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα εθνικά θέματα δίνοντας δραματικούς τόνους στην ένταση που υπάρχει με τη γειτονική χώρα, ωστόσο σήμερα επανήλθε στο θέμα, έριξε τους τόνους και επιχείρησε να στείλει μήνυμα στους Έλληνες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Στη συνέντευξή του στο Open ο κ. Τσίπρας σημείωσε για την τουρκική προκλητικότητα, πως «όλα αυτά που βλέπουμε είναι κινήσεις που είχαμε προβλέψει» ενώ απέδωσε τις κινήσεις της γείτονος στην… επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.
Σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που είχε την Κυριακή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς» ενώ σημείωσε πως εάν κριθεί απαραίτητο θα μιλήσει με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. «Εάν κριθεί απαραίτητο θα μιλήσω με τον Ερντογάν. Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Όλα όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες δεν μας αιφνιδιάζουν» τόνισε.
Ο ίδιος πάντως, θέλησε να απαντήσει σε όσους τον κατηγόρησαν ότι δραματοποίησε την ένταση με την Τουρκία και συγκάλεσε χωρίς ουσιαστικό λόγο το ΚΥΣΕΑ. «Δεν είναι δραματοποίηση το να συνεδριάζουν τα κυβερνητικά όργανα, για να εξετάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου» είπε αφήνοντας εκ νέου ερωτήματα για ποιον λόγο συνεκλήθη την Κυριακή το ΚΥΣΕΑ.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιχειρήσει η Τουρκία να βάλει δεύτερο γεωτρύπανο μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου. «Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα το κάνει, αλλά διαβεβαιώνω τον λαό, ότι έχουμε σχέδιο και δεν θα τον αφήσουμε να το κάνει» είπε σε μία ακόμη προσπάθεια να τονώσει το «πατριωτικό του προφίλ» ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive