Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η εξέλιξη της εκπαίδευσης, ως παράγων εξαπλώσεως της «χαϊβανίτιδας». Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Η «χαϊβανίτιδα» πλέον έχει πιάσει κορυφή και συνεχίζει ταχύτατα προς ανώτερα επίπεδα. Κάθε μέρα δημιουργεί και νέα επίδοση. Κάθε μέρα ο καθένας μας γίνεται μάρτυρας απίθανων περιστατικών. Και δεν το διαπιστώνει μόνο κατά την διάρκεια των όποιων δραστηριοτήτων του, αλλά αν κάνει μια περιήγηση στα μέσα κοιν-ονικής δικτ-ίωσης τότε σοκάρεται....


Τα εκπαιδευτικά συστήματα πλέον σ’ ολόκληρο τον κόσμο είναι παρόμοια, με μικροδιαφορές που επιφέρονται από τους παγκοσμιοποιητές ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε λαού. Η παρακάτω φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η εξέλιξη της εκπαίδευσης, μπορεί να είναι λίγο σαρκαστική, πλην όμως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 
Εφαρμόζεται στις μέρες μας πλήρως ο βασικός κανών προπαγάνδας, αυτός της «λευκής σελίδας». Δηλαδή, προσπαθούν να δημιουργήσουν μυαλά χωρίς εσωτερικό περιεχόμενο ή το περιεχόμενο να είναι συλλογή τελείως αχρήστων πληροφοριών.  
Η «χαϊβανίτης» πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί ως πνευματική ασθένεια επιθετικής μορφής, αλλά επειδή πλέον λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ξέφυγε από τα όρια της επιδημίας και είναι πλέον πανδημία. Επειδή όμως ο «ιός» της χαϊβανίτιδας δεν καταπολεμείται από διεθνείς οργανισμούς και πολυεθνικές «φαρμακευτικές» εταιρείες, ο καθένας είναι πλέον υπεύθυνος για τον εαυτό του και τα παιδιά του. Το καλό στην όλη υπόθεση, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί πλέον ότι «δεν ήξερα», επομένως είναι υπεύθυνος.
Στην φωτογραφία
βλέπετε, κάπου στην Ρωσία, τ’ αποτελέσματα της «προόδου» σε μια πολιτισμένη και προοδευτική κοινωνία ισότητος και δικαιοσύνης, κατακλυσμένη από «έξυπνες συσκευές», και την συμβολή της δικτ-ίωσης μέσω της τζαμπατζίδικης τεχνολογίας (για το καλό μας) στην έκφραση ευγενικών αισθημάτων προς τον συνάνθρωπο.
Σήμερα, οι περισσότεροι παρέδωσαν την τύχη τους σ’ αυτούς που καθορίζουν την τύχη τους που όμως οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα στην τύχη. Οδυνηρό που οι «μεγάλοι» έχουν καταντήσει τα παιδιά θύματα διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive