Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Γερμανία: Καταρρέουν οι Σοσιαλδημοκράτες, βαριές απώλειες η Μέρκελ

μέρκελ
Βαριές απώλειες υπέστησαν οι Σοσιαλδημοκράτες στις ευρωεκλογές στη Γερμανία υποχωρώντας στο 15,5% σύμφωνα με τα πρώτα exit poll σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση προ πενταετίας...

Τα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης, CDU και CSU με τον Μάνφρεντ Βέμπερ κοινό υποψήφιο υποχωρούν κατά οκτώ μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά παραμένουν πρώτο κόμμα εξασφαλίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των δύο κρατικών δικτύων ARD και ZDF ποσοστό 27,5% -28% , ενώ οι Πράσινοι βελτιώνουν τα ποσοστά τους (από 20,5% έως 22%). Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει ποσοστό 10,5%, οι Φιλελεύθεροι 5,5%, όσο και το αριστερό κόμμα Die Linke. 
Στις ευρωεκλογές του 2014 οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές είχαν εξασφαλίσει ποσοστό 35,4%, οι Σοσιαλδημοκράτες 27,3%, οι Πράσινοι 10,7%, το Αριστερό Κόμμα 7,4%, η ακροδεξιά AfD 7,1% και οι Φιλελεύθεροι 3,4%.
Οι Χριστιανοδημοκράτες καταγράφουν μεγάλες απώλειες και σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, όταν είχαν πιάσει ποσοστό 32,9%. Το SPD είχε εξασφαλίσει τότε 20,5%, η AfD 12,6%, οι Φιλελεύθεροι 10,7%, το Αριστερό κόμμα 9,2% και οι Πράσινοι 8,9%.
Οι Σοσιαλδημοκράτες έχασαν και στη Βρέμη, όπου ήρθαν δεύτερο κόμμα με απώλειες 8,3 μονάδων από τις προηγούμενες εκλογές και ποσοστό 24,5% για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες σε μια αναμέτρηση, που θεωρείται βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κόμμα. Πρώτο κόμμα, σύμφωνα με το exit poll της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, είναι η Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU), με 25%, η οποία ενισχύεται κατά 3,1 μονάδες έναντι του 2014. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 18% (+2,9), η Αριστερά 12% (+2,5), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 7% (+1,5) και οι Φιλελεύθεροι 6% (-0,6).
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής Bild, ο πρώην αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς ετοιμάζει «πραξικόπημα» εναντίον της αρχηγού Αντρέα Νάλες και διαθέτει για την ανατροπή της από την θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις ψήφους των 80 από τους 152 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive