Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Κηδεία Περ. Παναγόπουλου. ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ: Τραγική φιγούρα η συντετριμμένη σύζυγος του εφοπλιστή Κατερίνα. ΦΩΤΟ

❱❱ Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον «πατριάρχη» της ναυτιλίας Περικλή Παναγόπουλο. Εκατοντάδες συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι είπαν χθες το τελευταίο «αντίο» στον «πατριάρχη» της σύγχρονης ελληνικής ναυτιλίας Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών...

Τραγικές φιγούρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι ήταν η κόρη του και η συντετριμμένη σύζυγός του Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία κατέρρευσε τη στιγμή που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία για την ταφή στο Α' Νεκροταφείο.
Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέκος Φλαμπουράρης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Χριστόφορος Βερναρδάκης,  Γιώργος Λιάνης, Πέτρος Ευθυμίου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μιμή Ντενίση. Ο επικήδειος από τον γιο του Περικλή Παναγόπουλου, Αλέξανδρο, ράγισε καρδιές.
«Σε ευχαριστούμε για τη ζωή που μας χάρισες. Ησουν αυθεντικός τζέντλεμαν. Που στην οδύσσειά σου πέρασες ανάμεσα από συμπληγάδες και μαζί σου πέρασε κι ένα κομμάτι μιας υπέροχης αυθεντικής γενιάς» είπε και πρόσθεσε: «Υπήρξες ζεστός άνθρωπος και ζεστός πατέρας με μεγάλη καρδιά. Ησουν καλοπροαίρετος, δίκαιος, τρυφερός αλλά και αυστηρός, πιστός και αφοσιωμένος. Η μεγάλη σου καρδιά έκανε υπαλλήλους και πληρώματα να σε βλέπουν όχι σαν αφεντικό αλλά σαν πατέρα. Μας δίδαξες πως αληθινός πλούτος είναι η αξιοπρέπεια».
Ακέραιος χαρακτήρας
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν από εκείνους που εκφώνησαν έναν από τους επικηδείους, τονίζοντας ότι ο Περικλής Παναγόπουλος ήταν καινοτόμος, με ακέραιο χαρακτήρα, ισχυρή προσωπικότητα αλλά και απλότητα.
«Πιο πολύ απ’ όλα αγαπούσε τα παιδιά του, τη σύζυγό του, την οικογένεια και την πατρίδα. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και του λέμε ότι για μας δεν έφυγε ποτέ. Γαλήνιος ο δρόμος στην αιωνιότητα, Περικλή» είπε ο επίτροπος Μετανάστευσης. Από νωρίς χθες το πρωί ο περίβολος του Αγίου Διονυσίου είχε κατακλυστεί από στεφάνια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν τα στεφάνια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου και Λυμπέρη, του Γιώργου Μπόμπολα και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive