Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

To χρονικό και τα επεισόδια στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (φωτο)

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, λίγα  24ωρα πριν να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή. Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα και από το Εξωτερικό, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών....






Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκτιμά ότι οι πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο ήταν 60.000.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.




Πλήθος κόσμου, κρατώντας ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, ζήτησε «την απόσυρση της συμφωνίας καθώς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».




Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για διαδήλωση της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τα δίκαιά μας. Όλος ο κόσμος πέρα και πάνω από κόμματα το πιστεύει και συνεχίζει να το δείχνει, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για υπερκομματική κινητοποίηση.



Επεισόδια σημειώθηκαν στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη λίγο μετά τις 14:30, όταν ομάδα αγνώστων, πετώντας φωτοβολίδες, καπνογόνα και κρατώντας ξύλα και κοντάρια επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών. 

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κι επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από τη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 27 αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Τραυματίστηκαν επίσης και τουλάχιστον οκτώ πολίτες. Οι έξι από αυτούς μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και φέρουν ελαφριά τραύματα ενώ δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα. 

Για τα επεισόδια έγιναν 12 προσαγωγές και οι επτά εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις.






Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, μαρτυρίες ανέφεραν ότι αντιεξουσιαστές έπαιρναν ελληνικές σημαίες από διαδηλωτές σε δρόμους κοντά στο κέντρο της Αθήνας ενώ αντισυγκέντρωση κατά του συλλαλητηρίου στα Προπύλαια είχαν προγραμματίσει οι αναρχικοί. 





Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας έως και 2.000 αστυνομικοί βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ drone και ελικόπτερα μετέδιδαν εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ. 

«Δεν υπάρχουν Σλαβομακεδόνες δεν υπήρξαν ποτέ, δεν υπάρχει σήμερα Σλαβομακεδονία. Δεν υπήρξε βουλγαρομακεδονία ούτε βουλγαρομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Σερβομακεδονία ούτε Σερβομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Αλβανομακεδονία ούτε Αλβανομακεδόνες υπάρχουν. Υπάρχει μόνο μια Μακεδονία και αυτή είναι η Ελληνική μας Μακεδονία και οι 'Ελληνες Μακεδόνες. Μακεδονία και Μακεδόνες που για χιλιάδες χρόνια απαρτίζουν το πιο ένδοξο και το πιο σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους. Το ένδοξο έθνος των Ελλήνων απαρτίζεται από συγγενείς φυλές, από Μακεδόνες,από Θεσσαλούς, από Ηπειρώτες, από Θρακιώτες, από Αθηναίους, από Κορίνθιους, από Θηβαίους, από Κρήτες, από Ελληνες του Πόντου, από Κύπριους από Σπαρτιάτες και πολλούς άλλους» είπε ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής 'Ενωσης Κρις Σπύρου στην ομιλία του στο συλλαλητήριο.



Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία λίγο μετά το πέρας του συλλαλητηρίου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive