Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Ζάεφ «καρφώνει» ΑΓΡΙΑ τον Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν έθεσε υπό αμφισβήτηση την εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων»!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζόραν Ζάεφ τσιπρασ
Την βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την συμφωνία των Πρεσπών, αναιρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ! Όπως είπε «κανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά μας να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ` αυτό το έδαφος» υπογραμμίζοντας ότι διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων»….

Παρότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, ο πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς και όσοι υπερψήφισαν τελικά τις Πρέσπες υποστηρίζουν οτι με τη συμφωνία της λίμνης διαχωρίζεται γεωγραφικά η εθνότητα και η γλώσσα των Σκοπιανών, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ζάεφ, ουδεμία συζήτηση έγινε και δεν τέθηκε απο την ελληνική πλευρά η θέση των Σκοπιανών οτι έχουν την αποκλειστικότητα της εθνικής ταυτότητας των «Μακεδόνων».
Παράλληλα, σε μια προφανή προσπάθεια να προσφέρει χείρα βοηθείας στον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ο Ζ. Ζάεφ ανακοίνωσε πως εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα, θα προτείνει στους θεσμούς να αποχαρακτηριστούν τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.
«Τα απόρρητα έγγραφα από το 1992 μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστoύν, εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα», δήλωσε, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.
«Αν υπάρχουν ευκαιρίες στον κατάλληλο χρόνο που δεν θα προκαλέσει ζημιά στην κατάσταση ή τις σχέσεις με την Ελλάδα, προσωπικά, θα ενθαρρύνω τα ιδρύματα να αποχαρακτηρίσουν και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πιθανότατα αποτελούν μήνυμα προς το VMRO-DPMNE, καθώς ως κυβέρνηση διαχειρίστηκε κρίσιμες φάσεις των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive