Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

«Κοίτα ποιοι μιλάνε! Έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ». Γράφει ο Δημήτρης Σ. Κούβελας, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

Γιορτάστηκε και φέτος με τη βία και τα έκτροπα που της …αρμόζει η 10η επέτειος από το τραγικό περιστατικό του θανάτου του άτυχου νέου Αλ. Γρηγορόπουλου. Στα εκτεταμένα επεισόδια συμμετείχαν και πολλοί ανήλικοι, φυσικά χωρίς καμία συνέπεια γι΄ αυτούς. Αντίθετα, τις προάλλες απέβαλαν από το Λύκειο τους μαθητές που τραγουδούσαν στην παρέλαση το «Μακεδονία ξακουστή»...

Διάφορα φιλοκυβερνητικά κέντρα κατηγορούν ως φασίστες και όργανα της Χρυσής Αυγής τους μαθητές που διαδηλώνουν ειρηνικά εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς γλώσσα και εθνικότητα Μακεδονική και δίνει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό τους Ζάεφ να μας προκαλεί κάθε μέρα.
Η αστυνομία συλλαμβάνει ανήλικους μαθητές μαζί με τους γονείς τους, επειδή συμμετείχαν σε ειρηνική κατάληψη σχολείου (δεν έσπαγαν, δεν έκαιγαν), με την κατηγορία ότι ενοχλούσαν τους γείτονες.
Παράλληλα οργανώνουν «δημοκρατικές» αντιδιαδηλώσεις για να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν μαθητές και γονείς που έχουν διαφορετική άποψη από την κυβερνητική.
Συμμερίζομαι την άποψη των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ότι, οι καταλήψεις των σχολείων είναι σε βάρος της προόδου των μαθητών. Από την άλλη μεριά, καθένας μας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει για τις απόψεις του ειρηνικά και φυσικά κι οι μαθητές για τα εθνικά θέματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, δεν καταδικάζει τις καταλήψεις, αλλά αυτούς που τις κάνουν όταν έχουν άλλη γνώμη κι επιδιώκουν διαφορετικό σκοπό από τον δικό του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θέλει τις καταλήψεις στην πιο άγρια μορφή τους. Ο κ. Τσίπρας έκανε καριέρα ως καταληψίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, καίγοντας και σπάζοντας, διαλύοντας μαθήματα και συλλογικά όργανα Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Αυτός και η παρέα του εκβίαζαν για να πάρουν βαθμούς κι έχτιζαν τις πόρτες κλείνοντας τους καθηγητές μέσα στα γραφεία τους.
Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κλεφτρόνια, αναρχικοί, έμποροι ναρκωτικών, ακόμη και τρομοκράτες παρανομούν ανενόχλητοι μέσα στα πανεπιστήμια. Ποτέ δεν ακούσαμε τους κυβερνώντες να αποκαλούν τους κακοποιούς αυτούς φασίστες κι αυτό επειδή είναι πολιτικοί φίλοι και σύμμαχοι τους. Τους θέλουν για τη βρώμικη δουλειά στις πολιτικές αντιπαραθέσεις τους. Δεν τους νοιάζει ποιός πληρώνει τα σπασμένα, δεν τους νοιάζει για τα χαμένα μαθήματα και για την υποβάθμιση των σχολών. Αντίθετα επιχειρηματολογούν αόριστα υπέρ του πανεπιστημιακού «ασύλου» με οποιοδήποτε κόστος.
Οι Συριζαίοι ως πρωταθλητές του είδους δεν τολμούν να επικρίνουν τις καταλήψεις, γιατί θυμίζει τις δικές τους αθλιότητες όπου πρωτοστάτησαν και χρησιμοποίησαν ως εφαλτήρια για να αναρριχηθούν σε δημόσια αξιώματα, μέχρι και του πρωθυπουργού. Ετσι, τώρα κατηγορούν τους μαθητές, όχι ως καταληψίες, αλλά ως όργανα της ακροδεξιάς. Αφενός,
λοιπόν, οι κυβερνητικοί ταυτίζουν τα νέα παιδιά με τη Χρυσή Αυγή, την οποία με τον τρόπο αυτό δυναμώνουν, αφετέρου δείχνουν το δικό τους φασιστικό πρόσωπο, καταδιώκοντας ακόμη κι ανήλικα παιδιά, μόνο και μόνο επειδή έχουν κι αυτά άποψη κι αγαπούν την πατρίδα μας. Αν φορούσαν κουκούλες, αν έριχναν βόμβες μολότωφ, αν διέλυαν τις παρελάσεις, αν μούντζωναν και προπυλάκιζαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δήλωναν «Ρουβίκωνες», τότε δεν θα ήταν φασίστες θα ήταν τα δικά τους παιδιά, όπως είπε κι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive