Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

«Πράσινο φως;;» για τη μη περικοπή των συντάξεων από το EWG

«Πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων από το EWG

Χωρίς ενστάσεις έληξε η συζήτηση στο Euroworking Group, όσον αφορά την μη περικοπή των συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής, ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τον δημοσιονομικό της στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ακόμα και χωρίς την περικοπή των συντάξεων...
δεν βρήκε κάποια αντίρρηση από τους εκπροσώπους των κρατών - μελών. Σημειώνεται πως από την εισήγηση του EWG εξαρτάται η απόφαση για το ελληνικό ζήτημα την οποία θα ανακοινώσουν οι 19 υπουργοί Οικονομικών την προσεχή Δευτέρα 19 Νοεμβρίου μετά το πέρας της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup. Δύο ημέρες αργότερα η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει τελικό σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 με βάση το ανακοινωθέν του Eurogroup ενώ η κυβέρνηση έχει την ψευδαίσθηση του «θριάμβου» στο θέμα των συντάξεων, οι Έλληνες στο σύνολό τους θα διαπιστώσουν αμέσως την πικρή γεύση της βαριάς φορολογίας και της διεθνούς απομόνωσης.
Οι περιβόητες εξαγγελίες Τσίπρα της ΔΕΘ θα ψαλιδιστούν όσο χρειάζεται και -για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους- θα «απλωθούν» στον χρόνο ώστε να μην θεωρηθούν ως «πισωγύρισμα».
Η Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένας θηριώδες υπερπλεόνασμα 4,5% για το 2018, υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να φορολογεί βάναυσα ότι κινείται και ότι παράγει στη χώρα ώστε να εξασφαλίσει τους αριθμούς που δεν δημιουργούν πρόβλημα στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, μέχρι τουλάχιστον τις επόμενες εκλογές.
Οι αγορές ωστόσο δεν σκέπτονται «πολιτικά» και τιμωρούν αυστηρά οτιδήποτε φέρει ελληνικό όνομα. 

1 σχόλιο:

  1. Μου φαινεται πολυ υποπτο που δεχθηκαν τοσο ευκολα οι θεσμοι να μην κοπουν οι συνταξεις.Πιστευω οτι υπηρξε προσυνενοηση ,ωστε αφου μας τρομαξουν με την μειωση 18%,να μπορεσουν να την ακυρωσουν ταχα λογω του πλεονασματος,για να εχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενα ατου για τις εκλογες.Σκεφθειτε,δεν προσπαθησαν καν για τηρηση των συμφωνηθεντων,ουτε καν για μικροτερη μειωση ας πουμε 10%.Πολυ υποπτο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive