Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Χριστούγεννα στην ουδετερόθρησκη Ελλάδα; – Αντιδρούν στην αστόλιστη Αλεξανδρούπολη: «Είμαστε υπερήφανοι, ευλογημένοι & δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Χριστιανοί». Του Άρη Δημόπουλου.(ΒΙΝΤΕΟ)


Μέσα στο κλίμα των καιρών που επιβάλλει η....πολιτική ορθότητα προσαρμόζονται οι χριστουγεννιάτικες γιορτές στην χώρα μας. Δεν είναι λίγες εκείνες οι εν Ελλάδι περιοχές μάλιστα που επιλέγουν είτε να μην στολίσουν είτε να….μεταβάλλουν κατά πολύ τον κατεξοχήν καλαίσθητο και λαμπερό στολισμό στους δημόσιους χώρους...
  Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η πόλη της Αλεξανδρούπολης, η πρώτη ελληνική πόλη που αντικρίζει κάποιος επισκέπτης από την Τουρκία και την Βουλγαρία.  Στην άλλοτε πολύ όμορφα στολισμένη πρωτεύουσα του Ἐβρου, μέχρι και τα περσινά Χριστούγεννα το μόνο που κυριαρχούσε ήταν το…σκοτάδι. Τίποτα πέρα από τα διάσπαρτα στολισμένα μπαλκόνια δεν θύμιζε Χριστούγεννα.  Η εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη» τονίζει με καυστικό της άρθρο πως δεν θα πρέπει οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης να αισθάνονται ντροπή που είναι Χριστιανοί, καθώς αυτό ουσιαστικά γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια στην πόλη με απόφαση του Δημάρχου, Ευάγγελου Λαμπάκη.  Συγκεκριμένα το τοπικό μέσο αναρωτιέται αν και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πρωτεύουσα του Έβρου μείνει και πάλι στο σκοτάδι, σημειώνοντας:  «Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον μήνα των Χριστουγέννων, ήδη στις μεγάλε ςπόλεις τα καταστήματα διαμορφώνουν τις βιτρίνες τους στο κλίμα των Χριστουγέννων.   Εδώ όμως και δύο χρόνια η Αλεξανδρούπολη έχει μείνει χωρίς τον παραμικρό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, γεγονός που προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια των Αλεξανδρουπολιτών για την αδιαφορία του Δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη».   Μάλιστα η τοπική εφημερίδα συγχέει το θέμα της επίσκεψης μεγάλου όγκου Τούρκων και Βουλγάρων πολιτών στην Χριστουγεννιάτικη περίοδο αλλά και τις πιέσεις του τουρκικού προξενείου ΄με την απουσία του στολισμού στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.   Καταγγέλλεται επίσης πως το τουρκικό προξενείο έχει ασκήσει πιέσεις ακόμη και στους μουσουλμάνους που συνήθιζαν να στολίζουν τις προηγούμενες χρονιές, επηρεασμένοι από το γιορτινό κλίμα των ημερών. 

Στην…ουδετερόθρησκη εξάλλου Ελλάδα εικόνες που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα εντός των πόλεών μας ήδη ενοχλούν τους «γνωστούς-άγνωστους». 
Σας θυμίζουμε πως πέρα από την τοποθέτηση….αντιαισθητικών στολισμάτων (βλ. Ιωάννινα), δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις κατά τα προηγούμενα χρόνια που σε ελληνικές πόλεις πυρπολούσαν ξανά και ξανά με μανία τις λιγοστές φάτνες που ούτως ή άλλως έχουν μείνει. 
Μπροστά στις εικόνες που θα αντικρίσουμε φέτος, θυμηθείτε τι συνέβη κατά τα προηγούμενα έτη:
Ποιος επίσης μπορεί να ξεχάσει την φάτνη εμπνευσμένη από ταινία…τρόμου στην Νάξο:
Αλλά και το «χριστουγεννιάτικο δέντρο» που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και κύμα αρνητικών σχολίων στα Ιωάννινα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive