Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΑΥΤΟΙ θα μας .. σώσουν. Σε “μυστικό δείπνο” με Σημίτη Μητσοτάκης και Στουρνάρας την ημέρα που αποκαλύφθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας ΣημίτηςΣτην πολιτική το timing έχει τη σημασία του –ακόμη και όταν μιλάμε για κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, αν είναι κοινωνικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, προφανώς προκαλεί συνειρμούς, αλλά και ποικίλα σχόλια το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης συνέφαγαν πρόσφατα, για την ακρίβεια, παρακάθισαν στο ίδιο τραπέζι για φαγητό την ημέρα που αποκαλύφθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη....

Οι δύο πολιτικοί βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην υπουργού, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, που παρέθετε δείπνο σε φίλους του. Μάλιστα, στο ίδιο δείπνο –αλλά σε άλλο τραπέζι- έδωσαν το «παρών» η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας.
Πάντως, δεδομένης της πολιτικής συγκυρίας, είναι προφανές ότι στο τραπέζι που κάθονταν Σημίτης και Μητσοτάκης προφανώς τα σκάνδαλα και η πολιτική ατμόσφαιρα που αυτά διαμορφώνουν δεν έμειναν εκτός… μενού.
Στο δείπνο που παρέθεσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη και η σύζυγός του Ματίλντα και το οποίο αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν, μεταξύ 28 περίπου προσκεκλημένων, Γιάννης Στουρνάρας και Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και γνωστοί καθηγητές, γιατροί, ακόμα και παλαιοί πολιτικοί από την Κρήτη.
Κώστας Σημίτης και Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το news24/7, κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι, όπως και οι Γ. Στουρνάρας και Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσία της συζύγου του Βασίλη Κοντογιανόπουλου, Ματίλντας.
Ο πρώην υπουργός κάθισε στο δεύτερο τραπέζι που είχε στηθεί στο σπίτι, μαζί κυρίως με τις γυναίκες πολιτικών, γεγονός που διευκόλυνε την ανταλλαγή απόψεων (και μάλιστα σε πολύ θερμό κλίμα) στο πρώτο τραπέζι.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνευρέθηκαν πρόσφατα και αντάλλαξαν απόψεις και σε άλλο φιλικό σπίτι.
Κώστας Σημίτης και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πολύ καλή χημεία και κοινές απόψεις σε ορισμένα μείζονα θέματα, γεγονός που τροφοδότησε ακόμα περισσότερο τη συζήτηση στο πολιτικό σύστημα για το τι συζήτησαν οι δυο άνδρες.
Είναι δε χαρακτηριστικό, το δείπνο που παρέθεσαν στο σπίτι τους ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και η σύζυγός του Ματίλντα, διεξήχθη την ίδια ημέρα που γνωστοποιήθηκε η έρευνα και το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του Δάφνης και του αδελφού του Σπύρου Σημίτη.
Γεγονός που καθιστά πιο ισχυρές τις υποψίες ότι το θέμα των σκανδάλων και της δικαιοσύνης ήταν …πρώτο πιάτο στο τραπέζι.
Άγνωστο, παραμένει, πάντως, ποιο ήταν το επιδόρπιο…
Για την ιστορία πάντως, Μητσοτάκης και Στουρνάρας ξανασυναντώνται σήμερα στο γραφείο του δεύτερου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Επισήμως στο «μενού» είναι τα κόκκινα δάνεια…
Με δεδομένο ωστόσο πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά την ψήφο ακόμα και από τους Άραβες… είναι δεδομένο πως δεν θα περιοριστούν στα «κόκκινα δάνεια»… και το μενού θα έχει πολλά πιάτα…
Εξάλλου, έχουν κοινά ενδιαφέροντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive