Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτη η "Συμπεθέρα" Παπακώστα! Περιορισμένα επεισόδια- Καμία απολύτως διαταραχή. ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Για τα επεισόδια της μέρας της επετείου του Πολυτεχνείου η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, και ενώ ο «κόσμος κάηκε» η ίδια εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την Αστυνομία λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκανε τη δουλειά της με σεβασμό στο κράτος δικαίου.  Μάλιστα η κ. Παπακώστα ερωτηθείσα για την έκταση των επεισοδίων σημείωσε πως «περιορίστηκαν σε στενό πλαίσιο και δεν υπήρξε παραπέρα καμία απολύτως διαταραχή ούτε στην κοινωνική, ούτε στην πολιτιστική, ούτε στην οικονομική ζωή της πόλης…».  Πάντως, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενώ μίλησε για τη στάση της Αστυνομίας, δεν αναφέρθηκε στις καταστροφές σε Μετσόβιο και Αριστοτέλειο από ομάδες κουκουλοφόρων που δρούσαν επί ώρες ανενόχλητοι....
  «Η όλη προσπάθεια και επιχείρηση έγινε με σεβασμό στο κράτος δικαίου, αλλά και έναν ισχυρό συμβολισμό, ο οποίος λέει ότι το κράτος θα είναι σεβαστό από όλους, «urbi et orbi» ήταν το μήνυμα», δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».  Η κ. Παπακώστα σημείωσε ακόμη πως «οριοθετήθηκε η εκκίνηση μιας συμπεριφοράς, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει ένα οργανωμένο κράτος. Δώσαμε κι ένα μήνυμα, διότι αφενός μεν προστατεύτηκε η επέτειος όπως ήθελαν οι πολίτες, οι οποίοι κατέθεσαν εκεί με την παρουσία τους, τη διάθεσή τους και τα συναισθήματά τους γι’ αυτήν την επέτειο, δεν αμαυρώθηκε η πορεία, δεν υπήρξαν καταστροφές και περιθωριοποιήθηκε η όλη παρουσία εκείνων, οι οποίοι δεν σέβονται το κράτος και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, εκεί που περιορίστηκε και δόθηκε και ένα μήνυμα ότι θα είναι ισχυρή η απάντηση μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου».  «Οργανώνουμε ένα κράτος που γίνεται σεβαστό από όλους» Ουσιαστικά, πρόσθεσε, «εμείς έχουμε αποφασίσει να οργανώσουμε ένα κράτος, το οποίο να γίνεται σεβαστό από όλους. Υπό την έννοια αυτή θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι αυτό καθημερινά γίνεται πράξη, πάντοτε με σεβασμό στα δικαιώματα και τη δημοκρατία και τους θεσμούς, πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και σύμφωνα με τους νόμους και πάντοτε μέχρι εκεί που φτάνουν τα όρια της αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά πάντως έχοντας έναν γνώμονα να προστατεύσουμε τη χώρα και το κράτος» .  «Έγιναν τα δέοντα από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.» Σε ό,τι αφορά την έκταση των επεισοδίων, η υφυπουργός σημείωσε: «Περιορίστηκαν σε στενό πλαίσιο και δεν υπήρξε παραπέρα καμία απολύτως διαταραχή ούτε στην κοινωνική, ούτε στην πολιτιστική, ούτε στην οικονομική ζωή της πόλης και βέβαια έγιναν τα δέοντα, ό,τι έπρεπε να συμβεί από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας, η οποία έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να προστατευτεί η ζωή της πόλης, η κανονικότητά της,παράλληλα με την προστασία και της επετείου και όλων που έπρεπε να προστατευτούν».  
Αποτέλεσμα εικόνας για Πολυτεχνείο '18: Βομβαρδισμένο τοπίο το ΑΠΘ - Μεγάλες ζημίες στο ΕΜΠ
Πάντως από τα «περιορισμένα επεισόδια» σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, οι ζημιές στο Αριστοτέλειο υπολογίζονται σε τουλάχιστον 20.000 ευρώ.  «Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο» αναφέρει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.  «Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε» συμπληρώνει σε δηλώσεις του.  Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το καταστροφικό έργο των κουκουλοφόρων φάνηκε το πρωί της Κυριακής. Οι ταραξίες άφησαν πίσω τους σπασμένα θρανία και καρέκλες ενώ η Πατησίων θύμιζε «βομβαρδισμένο τοπίο» αφού ο δρόμος είχε μετατραπεί για ώρες σε «πεδίο μάχης».

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive