Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ- Αποδέσμευσαν κανόνες εμπλοκής οι Τούρκοι: «Κάθε ελληνική κίνηση θα έχει και την ανάλογη απάντηση» – Συναγερμός στις ΕΔ. ΒΙΝΤΕΟ

Με εντολή του Τούρκου Α/ΓΕΝ αποδέσμευσαν κανόνες εμπλοκής οι Τούρκοι στην Α.Μεσόγειο έναντι των ελληνικών πλοίων, και αυτό μεταφράζεται ακόμα και σε πιθανή πολεμική εμπλοκή ανάμεσα τους στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί...
εδώ και ημέρες σε αυξημένη επαγρύπνηση και εκτιμάται ότι τώρα θα αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας ένα επίπεδο παραπάνω. Από χθες η Άγκυρα έχει θέσει όπως φαίνεται σε εφαρμογή σχέδιο «προστασίας” του Barbaros που έχει στόχο ταυτόχρονα την δημιουργία πρόκλησης κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας. Στα πλαίσιο αυτό είχαμε τουρκική ναυτική άσκηση που προέβλεπε την εξουδετέρωση «εχθρικής” μονάδας επιφανείας με την χρήση τορπιλών, η οποία υποτίθεται ότι «παρενοχλούσε» το Barbaros. Για τον λόγο αυτόν τουρκικό υποβρύχιο που βρίσκονταν στην περιοχή της Σμύρνης πήρε εντολή να τορπιλίσει παροπλισμένο πλοίο που βρισκόταν (πάντα σύμφωνα με το σενάριο της τουρκικής άσκησης) δίπλα από το Barbaros, όπως και έγινε. Οι νέο-οθωμανοί όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και τόσες ημέρες, είναι αποφασισμένοι για την δημιουργία πολεμικού επεισοδίου στην Α.Μεσόγειο, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να θέσουν υπό «αμφισβήτηση» ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ μας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα, η Άγκυρα έχει αποδεσμεύσει «κανόνες εμπλοκής» στα πολεμικά της πλοία και υποβρύχια, ώστε αυτά να «απαντούν” ακόμη και εις διπλούν και τριπλούν στις πιθανές απειλές που θα δεχθούν από Ελλάδα και Κύπρο.
Οι κανόνες εμπλοκής που πρόκειται να εφαρμοστούν, θα είναι ανάλογοι με την αύξηση της έντασης και το επίπεδο της απειλής, αναφέρουν τουρκικές αμυντικές ιστοσελίδες .
Η εντολές θα προέρχονται από το τουρκικό γενικό επιτελείο, το οποίο όπως έχουμε αναφέρει πρώτοι έχει αποστείλει πιθανότατα UAV στην περιοχή της Α.Μεσογείου για να παρατηρεί τις κινήσεις του ελληνικού πλοίου και υποβρυχίου, για να εκδώσει άμεσα τις διαταγές προς τον τοπικό διοικητή .
Σύμφωνα με τους τουρκικούς κανόνες εμπλοκής, ο τουρκικός στόλος θα έχει αποδεσμευμένες δυνατότητες δράσης για να απαντά με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, ακόμη και στην πιο μικρή παρενόχληση που θα δεχτεί το ερευνητικό πλοίο ‘Μπαρμπαρός’, αλλά και το γεωτρύπανο ‘Φατίχ’, που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Defence Turk.
Η Άγκυρα δεν επιθυμεί για κανένα λόγο να διακοπούν οι έρευνες των τουρκικών πλοίων, σε μια προσπάθεια οριοθέτησης και «νομιμοποίησης» των παράνομων απαιτήσεων της.
Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη σκέψη των Τούρκων, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι χωρίς το ελληνικό πολεμικό ναυτικό να επιχειρήσει οτιδήποτε σοβαρό εναντίον τους.
Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι και τα ελληνικά πλοία και υποβρύχιο να διαθέτουν ξεκάθαρους κανόνες δράσης κατά των τουρκικών πλοίων , ενώ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση θα έχουμε και δράση της πολεμικής αεροπορίας.
Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιθανότατα έχουν σχεδιάσει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας οποιαδήποτε σενάριο με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο και θα είναι έτοιμοι για όλα.
Το πολεμικό μας ναυτικό είναι και αυτό από την πλευρά του πανέτοιμο για δράση, …φτάνει να λάβει τις κατάλληλες εντολές από την Αθήνα.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive