Πολλά ερωτηματικά για την βιασύνη και την πρόθεση της Αθήνας να προσφέρει «δώρο» την «μακεδονική» γλώσσα στον Ζ. Ζάεφ προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της σκοπιανής Βουλής και κορυφαίου στελέχους του αλβανικού κόμματος DUI, Ταλάτ Τζαφέρι, αναφορικά με την εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης του κράτους....
Μιλώντας στην εκπομπή Click Plus TV, ο Τζαφέρι ανακοίνωσε ότι μετά το δημοψήφισμα, εφόσον όπως πιστεύει ο ίδιος υπερψηφισθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε θα σταλούν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μαζί η Συμφωνία των Πρεσπών και ο νόμος για την χρήση της Αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του κράτους!!! Ουσιαστικά οι Αλβανοί προσφέρουν την θετική τους ψήφο στην Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα την εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης στα Σκόπια. Τα βρίσκουν δηλαδή εις βάρος των Ελλήνων, ενώ πριν την δική μας αποδοχή και άρση του βέτο για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ, το κρατίδιο οδηγείτο προς την διάλυση με τις δύο εθνότητες να αντιμάχονται η μία την άλλη. Η υπόθεση της αναγνώρισης της αλβανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του κράτους αποτελούσε την βασική δέσμευση του Ζ. Ζάεφ βάσει της «πλατφόρμας των Τιράνων» προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη των αλβανικών κομμάτων και να μπορέσει έτσι να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ τώρα την χρησιμοποιεί και για το δημοψήφισμα. Όπως σχολιάζεται, η εν λόγω αποκάλυψη κ.Τζαφερι όμως δημιουργεί μείζον ζήτημα και στην διαπραγμάτευση την οποία έκανε η ελληνική πλευρά, σπεύδοντας να αποδεχθεί ως επίσημη γλώσσα του γειτονικού κράτους την «μακεδονική» γλώσσα, ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι εκκρεμούσε η επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας ως ισότιμης δεύτερης επίσημης γλώσσας του κράτους. Με άλλα λόγια η Αθήνα προέβη σε μια επικίνδυνη και αχρείαστη παραχώρηση, καθώς είναι προφανές ότι θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει αναφορά και στις δυο γλώσσες και τότε θα μπορούσε να υποστηριχθεί η θέση για προσδιορισμό ως π.χ. Σλαβομακεδονική γλώσσα προκειμένου να είναι διακριτή από την δεύτερη επίσημη γλώσσα την αλβανική. Βιάστηκαν δηλαδή να αναγνωρίσουν μία γλώσσα για όλο το κράτος με τον όρο «μακεδονική«, ενώ εκκρεμούσε το θέμα με την αλβανική. Οι Αλβανοί κυβερνητικοί εταίροι του Ζάεφ απλώς στήριξαν την διαδικασία των συνομιλιών βάσει αυτού του παζαριού και τώρα φυσικά στέλνουν το μήνυμα και στον ίδιο πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης μόνο εάν συνοδευτεί με την αναγνώριση της Αλβανικής γλώσσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.