Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Tα κινητά «δείχνουν» τους αλλοδαπούς ληστές δολοφόνους του φοιτητή Νίκου Μουστάκα στου Φιλοπάππου

❱❱ Ψάχνουν υλικό από κάμερες έξω από κατάστημα στην Ομόνοια όπου οι ληστές ίσως πούλησαν τα τηλέφωνα του φοιτητή και της φίλης του. Τον γρίφο της δολοφονίας του 25χρονου φοιτητή Νίκου Μουστάκα (ΦΩΤΟ) οποίος έπεσε θύμα ληστείας μαζί με την 23χρονη φίλη του στου Φιλοπάππου το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου...
προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικές Αρχές, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους σε κύκλο δέκα υπόπτων από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Τις τελευταίες ώρες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν στα χέρια τους ένα στοιχείο που ίσως τους φανεί χρήσιμο στο κυνήγι για τον εντοπισμό των δραστών.
Πρόκειται για τα δύο κινητά τηλέφωνα που άρπαξαν οι τρεις ληστές από το ζευγάρι, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέπεμψαν τελευταία φορά σήμα στην περιοχή κοντά στην Ακρόπολη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες, αφού τα απενεργοποίησαν, επιχείρησαν -πιθανόν- να τα πουλήσουν σε καταστήματα με κινητά τηλέφωνα στην Ομόνοια. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε κάνει και ο δολοφόνος της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, η οποία μαχαιρώθηκε θανάσιμα τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Τρεις μελαψοί
Γι' αυτό τον λόγο οι Αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με την προσδοκία ότι θα έχουν καταγραφεί οι κινήσεις ή τα πρόσωπα των κακοποιών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 23χρονης, οι δράστες ήταν τρεις μελαψοί άνδρες. Παράλληλα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και δείγματα DNA τρία σπασμένα μπουκάλια που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης, καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο άτυχος φοιτητής το βράδυ που έχασε τη ζωή του πέφτοντας στα βράχια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που ίσως βοηθήσουν στις έρευνες, εάν βέβαια το θελήσουν και οι ίδιοι. 
Στο μεταξύ, κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας «σαρώνουν» τα στέκια των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να «ανοίξουν» τα στόματα και να δώσουν πληροφορίες για άτομα που κάνουν επιθέσεις σε ζευγάρια και τουρίστες στην περιοχή.

1 σχόλιο:

  1. ''Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση έχουν εστιάσει τις έρευνες σε μία ομάδα ληστών του… δρόμου από το Πακιστάν, για τον εντοπισμό των δραστών. Εχουν σχηματίσει έναν κλειστό κύκλο πέντε υπόπτων, δύο από τους οποίους φαίνεται να είναι σεσημασμένοι, ενώ σχετικά πρόσφατα έχει καταγραφεί μία από τις ληστρικές επιδρομές από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της ευρύτερης περιοχής του Φιλοπάππου.
    ... Πέρα από την ύποπτη ομάδα των Πακιστανών, στα ίδια σημεία είχε δραστηριοποιηθεί μία ακόμη ομάδα υπηκόων Αλγερίας, τρεις ακόμη από Αφγανιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές, και μία ακόμη ομάδα Ρομά. Από την κατάθεση της 23χρονης κοπέλας από την Πορτογαλία αναδείχθηκαν οι ισχυρές ενδείξεις πως οι δράστες προέρχονται από την πρώτη ομάδα των Πακιστανών, πολλοί από τους οποίους είναι σεσημασμένοι για ληστείες με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία και απειλητικά μέσα σπασμένα μπουκάλια και αιχμηρά αντικείμενα. Γι’ αυτό το σκοπό έχουν ενισχυθεί τα δίκτυα πληροφοριών σε χώρους διαμονής και μετακίνησης υπηκόων από το Πακιστάν.

    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι πέρα από τον εντοπισμό των δραστών πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη ταυτοποίηση παρουσίας τους στο συγκεκριμένο χώρο και το επίμαχο χρονικό διάστημα της ληστείας και της θανάσιμης πτώσης. Από τον περασμένο Απρίλιο έχουν συλληφθεί περίπου 90 άτομα, αυτών των υπηκοοτήτων, οι 30 από αυτούς για ληστείες σε Φιλοπάππου, ιστορικό κέντρο και Ιερό Βράχο Ακρόπολης.
    Οι 25 είναι προφυλακισμένοι, ενώ πέντε από αυτούς έχουν αποφυλακιστεί. Επισημαίνεται πως από τις αρχές του χρόνου από την Πνύκα έως και το Λόφο του Φιλοπάππου έχουν καταγραφεί πάνω από 150 ληστρικές επιθέσεις σε βάρος τουριστών και περαστικών, με τουλάχιστον 50 από αυτές να έχουν σημειωθεί το τελευταίο δίμηνο.''



    → και φυσικα τοσο αυτοι που αποφυλακιστηκαν οσο και αυτοι που θα αποφυλακιστουν δεν απελαθηκαν/δεν θα απελαθουν ποτε ενω ηταν σεσημασμενοι/ειχαν αποφυλακιστει κλπ...

    σεσημασμενοι για βιαιες ληστειες σε δρομους και φυσικα δεν απελαθηκαν ποτε,θα πηγαν φυλακη για ενα συντομο χρονικο διαστημα της πλακας(και αν πηγαν τελικα και ποτε) και μετα ομορφα και ωραια τους αφηναν απλα ελευθερους με αποτελεσμα να συνεχιζουν το εργο τους,και μιλαμε για αδιστακτους,σκληρους και επικινδυνους κακοποιους

    εκτος οτι ειμαστε η πρωτη χωρα στον κοσμο που εχει καταργησει επισημα τα συνορα της πρεπει να ειμαστε και η πρωτη χωρα στον κοσμο οπου αλλοδαπα εγκληματικα στοιχεια απλα δεν απελαυνονται

    ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive