Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Frankfurter Rundschau: «Ερχεται έκρηξη φτώχειας» στην Ελλάδα

«Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα χωρίς προοπτική βελτίωσης», γράφει η Frankfurter Rundschau με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης...
σχολιάζει ότι «θεωρητικά η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την κρίση.
Από το 2017 η οικονομία επιτέλους αναπτύσσεται και πάλι, έστω και ασθενώς.
Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 19,5%. Όμως αυτό δεν σημαίνει πολλά, δεδομένου ότι ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι έχουν θέσεις πλήρους απασχόλησης. Από τα 1,7 εκατομμύρια απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα ένας στους τρεις εργάζεται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. (…) Αυτοί οι μερικώς απασχολούμενοι δεν έχουν σχεδόν καμία πιθανότητα να κατοχυρώσουν αξιόλογα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Στην Ελλάδα χτυπά μια κοινωνική ωρολογιακή βόμβα. ‘Φοβάμαι ότι έρχεται έκρηξη της φτώχειας’, λέει ο ομότιμος καθηγητής Οικονομίας Σάββας Ρομπόλης».

1 σχόλιο:

  1. Δεν ερχεται έκρηξη της φτώχειας στην ελλαδα...ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ 1940-41..ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΜΑΣ.. ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ
    ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive