Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

BBC: Το τέλος των μνημονίων δεν δίνει πολλές ελπίδες- Η ζημιά έχει γίνει

Μπορεί η Ελλάδα να βγαίνει από τα προγράμματα διάσωσης, ωστόσο «η ζημιά έχει γίνει”, σημειώνει το BBC, αφιερώνοντας το ρεπορτάζ του στις συνέπειες που έχουν γευτεί και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν ειδικά οι νέοι της Ελλάδας. «Την οκταετία 2008-2016 το 4% των Ελλήνων -πάνω από 400.000 άνθρωποι- μετανάστευσε στο εξωτερικό...
με αποτέλεσμα ενώ το 2008 οι Έλληνες ηλικίας 20-39 ετών ήταν το 29% του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 4 χρόνια μειώθηκαν στο 24% του πληθυσμού”, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο. Το BBC κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή ανεργία των νέων που για τους κάτω των 25 φτάνει το 58%. «Οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι, και δικαίως, ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν για χρόνια”, δηλώνει στο BBC ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, Βασίλης Λεοντίτσης.
Αναφερόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λεοντίτσης σημειώνει ότι «κατάλαβε ότι έπρεπε να υλοποιήσει τις πολιτικές λιτότητας από την Τρόικα. Η πολιτική και οικονομική κατάσταση που οραματίστηκε δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κυβερνητικό εταίρο του όχι μόνο διατήρησε τις πολιτικές λιτότητας αλλά σε αρκετές περιπτώσεις τις έκανε και πιο ισχυρές”.
«Οι συνέπειες των δανειακών προγραμμάτων θα είναι ορατές για δεκαετίες”, σημειώνει το BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive