Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Οι Scorpions τα έδωσαν όλα στο Καλλιμάρμαρο και αποθεώθηκαν!

Μπορεί να έχουν έρθει περί τις 25 φορές στην Ελλάδα, όμως χθες ήταν πραγματικά η «Once in a lifetime» συναυλία τους. Οι θρυλικοί Σκορπιοί τα έδωσαν όλα στην πρώτη εμφάνισή τους στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας...
στο πλευρό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή και ανταποκρίθηκαν απόλυτα στον τίτλο της συναυλίας.
Ηταν πραγματικά μια μοναδική βραδιά, από αυτές που συμβαίνουν μόνο μία φορά στην πορεία ακόμα και ενός τόσο λαμπερού και ιστορικού συγκροτήματος όπως οι Scorpions. Μια ευτυχής συνάντηση της ροκ με τη συμφωνική μουσική σ’ έναν ιδιαίτερα φορτισμένο τόπο, όπου το 1896 έγινε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αν και τα περισσότερα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί εδώ και καιρό, πολλοί ήταν εκείνοι που αναζήτησαν ακόμα και χθες τα… μαγικά χαρτάκια που είχαν απομείνει που κόστιζαν από 35 ευρώ και άνω στα ταμεία που λειτουργούσαν από το πρωί έξω από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο ή στα άλλα σημεία προπώλησης. Αποτέλεσμα τα 36.000 εισιτήρια που είχαν προβλεφθεί αρχικά να εξαντληθούν μέχρις ενός. Το κοινό άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς καθώς οι πύλες του σταδίου άνοιξαν στις 5.00 το απόγευμα.
Μία ώρα αργότερα άλλωστε ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύθηκε η διέλευση οχημάτων στους γύρω δρόμους ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των ακροατών. Ο μόνος ασφαλής τρόπος να προσεγγίσει κανείς το χώρο της συναυλίας ήταν με τα πόδια. Οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας συνεχίστηκαν έως το τέλος της συναυλίας, ώστε να μπορέσει να αποχωρήσει το κοινό.
Η μοναδική βραδιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 με την Κρατική Ορχήστρα να παίρνει τη θέση της στη σκηνή και να αποδίδει συμφωνικά μερικές από τις πολύ μεγάλες και αγαπημένες επιτυχίες των Scorpions.
O διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής στο πόντιουμ έμοιαζε πραγματικά να το απολαμβάνει καθώς όπως είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στον «Ε.Τ.» «είναι μια αληθινά πρωτόγνωρη εμπειρία για την Ορχήστρα. Για πρώτη φορά η ΚΟΑ παίζει μπροστά σε τόσο μεγάλο ακροατήριο, σχεδόν 40.000 άτομα. Οταν εμφανίζεται στις αίθουσες συναυλιών όπου παρουσιάζεται η σοβαρή μουσική, ή στο Ηρώδειο, το πολύ να έχουμε 5.000 ακροατές.
Είναι μια πολύ ξεχωριστή συνεργασία. Η μεγαλύτερη και αρχαιότερη ορχήστρα στην Ελλάδα συναντά ένα τόσο σημαντικό συγκρότημα της ροκ μουσικής. Πιστεύω πολύ στις γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικές μουσικές».
Η ΚΟΑ ξεκίνησε ερμηνεύοντας το περίφημο «Moment of Glory» των Scorpions για να συνεχίσει με επιτυχίες όπως το «Crossfire», ή το «Here in my heart». Οι μουσικοί της ορχήστρας άφησαν για λίγο τον ακαδημαϊσμό της σοβαρής μουσικής και έδειξαν πραγματικά να απολαμβάνουν τη ροκ εμπειρία. Ο ήχος τους ήταν καταπληκτικός. Η βραδιά απογειώθηκε με το δυνατό και αναλλοίωτο «Rock you like a hurricane», που επεφύλασσε και μια έκπληξη για το κοινό.
Ηταν οι ίδιοι οι θρυλικοί Scorpions που ξεχύθηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το κομμάτι τους με τη συμφωνική συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας. Ηταν το τέλειο γεφύρωμα της ροκ με το συμφωνικό ήχο, με τις δύο πλευρές, αλλά και το κοινό να απολαμβάνουν αυτή τη μοναδική συνύπαρξη. Ο Κλάους Μέιν και ο Ρούντολφ Σένκερ, σε μεγάλα κέφια, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μαζί με το υπόλοιπο συγκρότημα.
Ακολούθησαν δύο εκρηκτικές ώρες, όπου ακούστηκαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες τους. Οι Scorpions έδειξαν ότι χαίρονται κάθε εμφάνισή τους στη χώρα μας, αλλά χθες ακόμα και για εκείνους που τους έχουν δει πολλές φορές ήταν μια αξέχαστη βραδιά. Το χειροκρότημα ήταν θυελλώδες, αποθεωτικό, καθηλωτικό. Κι εκείνοι γοητευτικοί, ευδιάθετοι, λαμπεροί περισσότερο από ποτέ, τίμησαν το ελληνικό κοινό που τους λατρεύει και γέμισε γι’ άλλη μια φορά το χώρο όπου έδωσαν το παρών, αψηφώντας τον καύσωνα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Τέτοιες βραδιές ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο, αλλά κάνουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες ομορφότερες. Τελικά οι Σκορπιοί δεν πεθαίνουν ποτέ και ξανά προς τη δόξα τραβούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive