Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΘΑΥΜΑ ! ΘΑΥΜΑ! Έμαθε .. "Βορειομακεδονικά" σε ΔΥΟ μέρες. ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Κώστας Σέλτσας

❱❱ Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στις υπογραφές της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ και άρχισαν τα... παρατράγουδα, με τον χορό να ανοίγει ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, που έσπευσε άρον άρον να κάνει δηλώσεις στη γλώσσα των γειτόνων!...

Οι δηλώσεις έγιναν στο αυτοαποκαλούμενο «μακεδονικό» παράρτημα της Deutsche Welle, το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το γεγονός και προέβαλε τον τίτλο ότι ο κ. Σέλτσας «δηλώνει εθνικά Μακεδόνας». Φυσικά, προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει να διευκρινίσει ότι ποτέ δεν δήλωσε «εθνικά Μακεδόνας», παρά μόνο έκανε δηλώσεις στη γλώσσα του γειτονικού κρατιδίου.
Oχι ότι ίδρωσε το αφτί του ίδιου, καθώς, όπως εξήγησε στον ANT1: «Αν ένιωθα εθνικά Μακεδόνας, θα το έλεγα, γιατί είμαι παντελονάτος!» Και διευκρίνισε: «Ως παλιός αριστερός, δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα, είμαι διεθνιστής».
Πέρα από τα πιστεύω του και το τι νιώθει, όμως, ο κυβερνητικός βουλευτής θα έπρεπε να έχει αίσθηση της ατμόσφαιρας που επικρατεί και να προσπαθήσει ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού και της τοπικής κοινωνίας να καταλαγιάσει την ένταση και όχι να ρίχνει νερό στον μύλο της σύγκρουσης.
Θα μπορούσε, αφού άλλωστε έκανε δηλώσεις ως Ελληνας βουλευτής, να χρησιμοποιήσει την ελληνική και όχι να κάνει φτηνή επίδειξη διγλωσσίας. Ακόμη, έχοντας πολιτικό αισθητήριο, θα έπρεπε να διαβλέψει τις συνέπειες και την παράταση της έντασης.
Και στην ερώτηση ποια ήταν η γλώσσα που μίλησε, αν και πληροφορήθηκε για το σούσουρο, απάντησε σαν την... Πυθία: «Η γλώσσα την οποία χρησιμοποίησα είναι η γλώσσα την οποία έλεγε σλαβική ο Παύλος Μελάς, μακεδονική η Πηνελόπη Δέλτα. Δεν γνωρίζω γραφή σε αυτήν τη γλώσσα» είπε, προσθέτοντας ότι στη Φλώρινα υπάρχουν πολλοί που τη μιλούν και δίνοντας το σύνθημα για νέο γύρο αντιπαράθεσης.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive