Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Συμφωνία την Τρίτη για το Σκοπιανό ανήγγειλε ο Ζάεφ- Κοτζιάς: Θα περιέχει τον όρο Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας με το Ζόραν Ζάεφ σε παλαιότερη συνάντηση τους

Την επίτευξη συμφωνίας για το Σκοπιανό ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα....
 «Από την αρχή των διαπραγματεύσεων είχα εκφράσει την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Αυτό που μπορώ να σας πω αποκλειστικά είναι πως πιθανότατα η αισιοδοξία μου αυτή θα υλοποιηθεί. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ στη συνέντευξή του, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Σκόπια στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.
Μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, από το γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις.
Το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια τηλεφωνική συνομιλία.
Αποκάλυψη Κοτζιά: Ο Ζάεφ επέλεξε το όνομα - Τι προβλέπει η συμφωνία για γλώσσα και εθνότητα
Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε τα τρία ονόματα που θα πρέπει να επιλέξει ο Ζάεφ και αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει γίνει για τη γλώσσα και την εθνότητα.
Μιλώντας στον σταθμό kontra, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα και αύριο θα ολοκληρώσουν οι δύο πρωθυπουργοί τη συζήτηση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μια ευθεία γραμμή, αλλά ένας επίπονος αγώνας με σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες. Το θέμα είναι να υπάρχει θέληση να λυθούν τα προβλήματα. Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης. Είπαμε ότι όσες δυσκολίες κι αν έχει η λύση, θα είναι καλό για τον τόπο».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στη γλώσσα, αυτό που θα λέει η συμφωνία και έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα προσδιορίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό εγώ το θεωρώ ειλικρίνεια. Επιπλέον, η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».
Ο Υπουργος Εξωτερικών δήλωσε πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει επιλέξει ήδη την ονομασία που προτιμά, ωστόσο όπως είπε τα τα τρία επικρατέστερα ονόματα είναι: «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Νέα Μακεδονία».
«Αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση θα έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή του ονόματος», δήλωσε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, «αγκάθι» για την τελική συμφωνία για το Σκοπιανό αποτελεί το erga omnes. Οι Σκοπιανοί ήθελαν να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές σε βάθος δύο ετών, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε. Το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε έναν χρονικό ορίζοντα για τις συνταγματικές αλλαγές μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης τονίζουν πως «αν θα έχουμε συμφωνία, θα έχουμε συμφωνία για όλα»
Έκτακτη συνέντευξη τύπου του Πάνου Καμμένου την Τρίτη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, μετά και το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο Τρίτη. Μάλιστα, η συνέντευξη θα δοθεί όχι στο Υπουργείο Άμυνας αλλά στα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Λεωφ. Συγγρού, σημάδι ότι ο Π. Καμμένος θα πάρει θέση για τη συμφωνία και όσα θα επακολουθήσουν.

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί είμασθε!!!

    Η κατάντια μας δεν έχει τέλος.

    Αφήσαμε και μας πήρανε τα σώβρακα οι ρακένδυτοι σκοπιανοί. Και όχι μόνο τους αφήσαμε, αλλά η «ισχυρή» Ελληνική «κυβέρνηση τους… παρακαλούσε κι’ από πάνω. Βέβαια, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, διότι αυτοί που μας «εκπροσωπούσαν», μόλις έφευγαν από τα Gay Pride (τις συγκεντρώσεις του κ@λου), ίσα-ίσα που προλάβαιναν να πάνε στις «διαπραγματεύσεις» του κ@λου, που να προλάβουν να βάλουν κανένα βρακί…

    Δεν μας φταίνε οι σκοπιανοί, δεν μας φταίνε οι συριζαίοι, τα μούτρα μας φταίνε που παραδώσαμε την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ σε κάτι υποπροϊόντα του ανθρωπίνου γένους και αναφέρομαι σε όσους μας κυβερνούν, χωρίς καμμία εξαίρεση.

    Να δούμε ποιά άλλη ΠΑΤΡΙΔΑ έχει πάρει σειρά στο ξεπούλημα, γιατί αν νομίζετε ότι θα σταματήσουν εδώ, είσθε πολύ γελασμένοι…

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive