Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ματωμένες εκλογές Τουρκία: Τρείς νεκροί σε συμπλοκή στο Ερζουρούμ - Συλλήψεις ξένων παρατηρητών


Με περιστατικό βίας έκλεισαν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.  Σύμφωνα με καταγγελία του αντιπολιτευόμενου κόμματος İYİ, υπήρξαν πυροβολισμοί στην ανατολική περιοχή του Ερζερούμ με συνέπεια να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι....
  Εχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, επομένως δεν αποκλείεται να έχει συμβεί κάτι σοβαρό.  Επίσης δεν έλειψαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για βία, νοθεία και κλίμα τρομοκρατίας!  Συνελήφθησαν Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί   Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) που συνελήφθησαν σήμερα στο Αγκρί της ανατολικής Τουρκίας αφέθηκαν ελεύθερα αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συλληφθέντες.  "Μας συνέλαβαν στις 10.30 και κρατηθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 17.00, μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας. Μας είπαν ότι δεν θα μας ασκηθεί δίωξη διότι η παρουσία μας δεν συνιστά αξιόποινη πράξη", είπε η Ουλιγιά Τουράν, η γραμματέας του PCF στην περιφέρεια Μπα-Ρεν.  Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν επίσης η γερουσιαστής Κριστίν Πρισνό και ο Πασκάλ Τορ, μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.  Η αντιπροσωπεία του PFC πήγε στην Τουρκία ανταποκρινόμενη στο κάλεσα του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, "προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα διαπραχθεί καμία απάτη" επειδή "εκφράστηκαν αμφιβολίες σε προηγούμενες εκλογές" για το κατά πόσο ήταν έντιμη η διαδικασία, όπως είπε ο Πιερ Λοράν, ο επικεφαλής του Κόμματος. "Δεν κρύψαμε καθόλου τον λόγο για τον οποίο βρέθηκαν εκεί", διαβεβαίωσε.  Εξάλλου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως δικαστικές διαδικασίες άρχισαν σε βάρος 10 ξένων που κατηγορούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι επιχείρησαν να προσποιηθούν τους διεθνείς παρατηρητές.  Η κρίσιμη μάχη του Ερντογάν και ο ρόλος της «ενωμένης» αντιπολίτευσης  Πως ψήφισαν οι υποψήφιοι  Ο Ερντογάν έφτασε μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ και την… ασφάλειά τους στο εκλογικό κέντρο στις 13:30. Παραδοσιακά, ο πρόεδρος της Τουρκίας ψηφίζει σε σχολείο στο Σκούταρι, περιοχή στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.  Από νωρίς, εκατοντάδες κόσμου βρισκόταν στο σχολείο και περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο. Οι άνθρωποί του είχαν φροντίσει για όλα. Ακόμα και να μοιράζουν δώρα στα παιδιά που ήταν εκεί.  Ο πρώτος υποψήφιος που ψήφισε ήταν ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο κ. Ιντζέ ψήφισε στην Γιάλοβα στις 10:30 το πρωί και στις δηλώσεις του ήταν φειδωλός.  «Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα από όπου θα παρακολουθήσει την καταμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive