Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ρόκληση Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα- Διαψεύδει την παραβίαση η ελληνική κυβέρνηση

Πρόκληση Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε Ελληνική σημαία από βραχονησίδα- Διαψεύδει την παραβίαση η ελληνική κυβέρνηση. «Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ).... Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση. Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε κάθε πρόκληση και θέλουμε να το ξέρει αυτό» είπε χαρακτηριστικά o Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να αναφέρεται στην κίνηση που έγινε στις 13 Απριλίου από νεαρούς Φουρνιώτες οι οποίοι σύμφωνα με το samos24.gr, έφτασαν με φουσκωτό στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και ύψωσαν την ελληνική σημαία.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το Samos24, στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.
Επίσης, ρεπορτάζ του nTV που αναφέρεται από την πλευρά του στο περιστατικό, υποστηρίζει ότι έγινε την Παρασκευή στα Hurşit Ada (ορολογία με την οποία οι Τούρκοι αναφέρονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων).
Δείτε τις φωτογραφίες από το συμβάν, σύμφωνα με το aydinlik.com.tr:

Αλλά και τo milliyet.com.tr:

Από την ελληνική πλευρά δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση.
Τι λέει ο δήμαρχος Φούρνων για το περιστατικό με τη σημαία
Από τους δημοσιογράφους ενημερώθηκε ο δήμαρχος Φούρνων, για το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και αφορούσε το κατέβασμα Ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα, Μικρός ανθρωποφάγος.
Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Ο δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μαρούσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα.«Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρίσκεται καθ οδών προς το κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τι έχει συμβεί.
«Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.
Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος»
Νέες "βόμβες" εκτόξευσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σε συνέχεια των δηλώσεων Γιλντιρίμ, ο Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι Toύρκοι κομάντο κατέβασαν από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» ελληνική σημαία.
Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν...
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο ίδιος έκανε λόγο για "καλή αντζέντα" που έχε δημιουργηθεί από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά, πάντως στην συνθήκη της Λωζάνης, και σημειώνοντας ότι υπάρχουν νησίδες που δεν έχει καθοριστεί ακόμη αν ανήκουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία.
Επίσης, επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι: "Αγαπάει τον λαϊκισμό" και στην Ελλάδα κάποιοι τον χαρακτηρίζουν καλό παιδί και κάποιοι κακομαθημένο παιδί, αλλά δεν πρέπει να χαλάσουμε τις σχέσεις μας εξαιτίας αυτού του προσώπου, πρόσθεσε.
Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό παραβίασης του ελληνικού εδάφους
Στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, από το βήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του Briefing των πολιτικών συντακτών.
Όπως υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, «δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης του ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση που έχει ο Πρωθυπουργός. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία. Η δήλωση Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα».
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών, ούτε, βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας», συμπλήρωσε.
Επίσης, ανώτατη πηγή ΥΠΕΘΑ διαψεύδει τον Τούρκο πρωθυπουργό Μ.Γιλντιρίμ ότι αφαιρέθηκε η ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάς αλλά και από το Πρασονήσι.
Πιο συγκεκριμένα:
«Το πρωί η ελληνική ακτοφυλακή πέρασε από τα νησιά και οισημαίες ήταν εκεί. Δεν υπάρχει καμία μεθύστερη ενημέρωση, αλλά οι σημαίες μας είναι ακόμα εκεί».
Να σημειωθεί πως η νησίδα Μικρή Ανθρωποφάς δεν είχε ποτέ σημαία, αλλά την Παρασκευή τρείς νεαροί τοποθέτησαν ελληνική σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive