Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Στην υπόθεση των δυο στρατιωτικών - ομήρων μήπως διαπράττουμε το ίδιο σφάλμα… με αυτό στα Ίμια; Γράφει ο Μιχαήλ Βασιλείου

ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Όποιοι έχουν ασχοληθεί με την κρίση των Ιμίων, εξετάζοντας αποστασιοποιημένα την κρίση που σημάδεψε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως λίγες άλλες περιστάσεις στο παρελθόν, λιγότερο ή περισσότερο συμφωνούν ότι η ελληνική πλευρά διέπραξε ένα λογικό σφάλμα, το οποίο φαίνεται πως επαναλαμβάνει στην περίπτωση των δυο στρατιωτικών που κρατούνται αδικαιολόγητα στις τουρκικές φυλακές.
Ποιο ήταν αυτό το σφάλμα όμως;...

Μετά την απόβαση Τούρκων κομάντος στη μία νησίδα, η Ελλάδα βρισκόταν υπό το βάρος τετελεσμένου. Εάν αυτό δεν εξισορροπηθεί, τότε η έλευση στη διαπραγμάτευση είναι λανθασμένη, κάτι το οποίο προκύπτει και από την ομώνυμη θεωρία – βιβλιογραφία (negotiations).

Τι έκανε ο Ερντογάν στην περίπτωση των δυο στρατιωτικών; Δημιούργησε τετελεσμένο και παρά τις διαψεύσεις και τις παραπλανητικές δηλώσεις στην Τουρκία, οι υποψίες που διατυπώθηκαν από την πρώτη στιγμή ενέπλεκαν πρόθεση ανταλλαγής με τους οχτώ αξιωματικούς τους οποίους η Άγκυρα ισχυρίζεται πως είναι πραξικοπηματίες, συνδεόμενοι με το «δίκτυο Γκιουλέν» που επίσης αποκαλείται στην Τουρκία ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Εάν λοιπόν χρησιμοποιήσουμε την ίδια λογική με αυτή που συμπεριφέρεται ο Ερντογάν και από τη στιγμή που δεν δείχνει να γνωρίζει άλλη μέθοδο πέραν αυτής του «ανατολίτικου παζαριού», αν θέλουμε να εξισορροπήσουμε τη «ζυγαριά» με το τετελεσμένο των δυο στρατιωτικών που είναι κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές, πρέπει να αναλάβουμε άλλου είδους δράση, πέραν της διπλωματικής, η αξία της οποίας τείνει να εξαντληθεί.

1 σχόλιο:

  1. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή, οι δύο ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιωτικοί είναι όμηροι, συνελήφθησαν με μελετημένη ενέργεια των τούρκων και η μόνη αντίδραση που θα μπορούσε να εξισορροπήση την κατάσταση, θα ήταν η ανταπόδοση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ πλευρά με μία ισοδύναμη ή και αναβαθμισμένη ενέργεια.

    Αν ονομάζουμε διπλωματική δράση τα... καραγκιοζιλίκια που έγιναν, τότε οι λέξεις χάσανε το νόημά τους. Όταν ζητάς διαμεσολάβηση του Πούτιν, που είναι ο κυριώτερος στρατηγικός εταίρος της τουρκίας σήμερα και στον οποίο έχεις αρνηθεί τα πάντα μέχρι σήμερα, έ τότε είσαι για πολλές σφαλιάρες, τις οποίες όμως εισπράτει η χώρα. Ή το άλλο ανέκδοτο, που ζητήσαμε από τους ευρωπαίους δήλωση συμπαράστασης (λέει...). Βρε δεν βλέπετε τι πάθαμε όταν με χίλια βάσαν ειπώθηκε ότι τα σύνορα της ΕΛΛΑΔΑΣ είναι και σύνορα της Ευρώπης; Κατακλυσθήκαμε από εκατομύρια λαθρομετανάστες και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ παραβιάζεται καθημερινά και σωρηδόν. Τέτοια συμπαράσταση και να σας την δίνουν, θα πρέπει να μην την παίρνετε, όχι να την εκλιπαρείτε...

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive