Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Λίνδος : Μια πίπα της νύφης οδήγησε στην ακύρωση 300 πολιτικών γάμων αλλοδαπών (φωτο)

Λίνδος : Η φωτογραφία που οδήγησε στην ακύρωση 300 πολιτικών γάμων αλλοδαπών (φωτο)
«Είχαν προγραμματιστεί περίπου 700 πολιτικοί γάμοι γι’ αυτή τη σεζόν. Μέχρι σήμερα είχαμε 300 ακυρώσεις περίπου», δήλωσε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου. Δυστυχώς δεν απεφεύχθησαν οι μαζικές ακυρώσεις από τους τουρ οπερέιτορς παρά την εναλλακτική λύση που δόθηκε....
Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr το τσουνάμι των ακυρώσεων ξεκίνησε μετά την απαγόρευση της τέλεσης των γάμων από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου. Βέβαια υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση ήρθε μετά την άσεμνη φωτογράφηση νεόνυμφων από τη Βρετανία, με τις εικόνες τους να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.   Σημειώνεται ότι ο Δήμος της Ρόδου έσπευσε να δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Πριν λίγο καιρό τοποθετήθηκε συγκεκριμένα πλατφόρμα σε σημείο που φόντο θα έχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο.   Η λύση επελέγη ανάμεσα από τρεις εναλλακτικές επιλογές, με σκοπό να προστατευθεί το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, μετά το σάλο που ξέσπασε με την επίμαχη φωτογραφία που απεικόνιζε ζευγάρι να ερωτοτροπεί στο προαύλιο. Η τελική επιλογή για την χωροθέτηση της πλωτής πλατφόρμας έγινε σε συνεργασία της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινότητας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύμφωνα πάντα με το γράμμα του νόμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα του χώρου και το περιβάλλον.  
Η απίστευτη φωτογράφιση που έφερε την απαγόρευση   
Αποτέλεσμα εικόνας για άσεμνη φωτογραφία νεόνυμφων από τη Βρετανία
Η φωτογραφία με το ζευγάρι που ερωτοτροπούσε μετά τον γάμο του στην Ρόδο φαίνεται πως εξόργισε την εκκλησία, η οποία απαγόρευσε την τέλεση πολιτικών γάμων στο μοναστήρι του Άγιου Πέτρου στην Λίνδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για άσεμνη φωτογραφία νεόνυμφων από τη Βρετανία  Άγνωστο Αντικείμενο Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλος ανέφερε πως από το νέο έτος δεν θα σταματήσουν οι πολιτικοί γάμοι στο μοναστήρι όπου έγινε και η επίμαχη φωτογράφιση, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην EΡΤ Ρόδου πως «δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους, να επιτρέπουμε τη βεβήλωση του μοναστηριού».  Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η ιστορία με τους πολιτικούς γάμους στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο.  «Από τον επόμενο χρόνο θα σταματήσουν να τελούνται εκεί πολιτικοί γάμοι» είπε, αναρωτηθείς παράλληλα «γιατί θέλουν φόντο μια εκκλησία, αφού δεν κάνουν θρησκευτικό γάμο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive