Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΙΠΟΛΗ. Αρχαίο Παλλάντιο. Ότι, μα, ΟΤΙ κι αν κάνουν η ιστορία της Ελλάδας θα θυμίζει σε ΟΛΟΥΣ τους λόγους ύπαρξής τους. ΦΩΤΟ

Αρχαίο Παλλάντιο
Στα Βορειοδυτικά της λίμνης Τάκας και 7 χιλιόμετρα από την Τρίπολη βρίσκεται το χωριό Παλλάντιο. Στον κοντινό κατάφυτο λόφο αναπαύεται ένα από τα αρχαιότερα και πιο σημαντικά πολίσματα της Αρκαδίας, το αρχαίο Παλλάντιο...
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαίο Παλλάντιο
Οικιστής του τόπου θεωρείται ο Πάλλας, εγγονός του Πελασγού. Όμως μάλλον το όνομά του το χρωστάει στην Παλλάδα Αθηνά που τόσο λάτρεψε η Αρκαδία. Το Παλλάντιο είναι η βασική μητρόπολη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαίο Παλλάντιο
Από εδώ ξεκίνησαν με αρχηγό τους τον Εύανδρο οι Αρκάδες, περαιώθηκαν στην ιταλική χερσόνησο και οίκησαν για πρώτη φορά τον Παλατίνο Λόφο, την καρδιά της Ρώμης. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αντωνίνος Πίος ανακύρηξε το Παλλάντιο ανεξάρτητη επικράτεια και της παρεχώρησε προνόμια ελεύθερης πόλης. 
Σχετική εικόνα
Αυτός επίσης είναι ο λόγος που σύγχρονοι, συγκαιρινοί μας Ιταλοί, έρχονται γεμάτοι δέος και νοσταλγία και προσκυνούν την πανάρχαια κοιτίδα τους. Στον κείμενο λόφο οι ανασκαφές έφεραν στο φως τη θεμελίωση 4 σπουδαίων ναών. Υπάρχουν σωζόμενα ίχνη του οχυρωματικού περιβόλου της ακρόπολης και έχουν βρεθεί και δύο σπουδαία αγάλματα, του Πάλλαντα και του Εύανδρου στην κάτω πόλη.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαίο Παλλάντιο
 Ο Παυσανίας διασώζει την ύπαρξη του ιερού των Καθαρών Θεών. Και Καθαροί, γιατί δεν δέχονται πια αιματηρές θυσίες. Τα ήθη έχουν πια εξευγενιστεί και σβήνει στα χρόνια του Παυσανία το πολεμικό ήθος που δημιούργησε το μύθο των αρχέγονων μυστικών θυσιών.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαίο Παλλάντιο
Μέσα στην πόλη του αρχαίου Παλλαντίου υπήρχε και ιερό της Περσεφόνης, της χθόνιας κόρης. Στην πεδιάδα κάτω από τον μυστηριακό λόφο κείτονται τα λιγοστά απομεινάρια δύο παλαιοχριστιανικών βασιλικών που κρατούν εντοιχισμένα αρχαιότερα αρχιτεκτονικά μέλη. Η μία από τις βασιλικές, χτισμένη τον 6ο αιώνα, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Χριστόφορο.
(ΣΗΜ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο καρδιάς την φίλη Μαριάννα απο την Ρουμανία που ξέρει τόσο καλά την Ελλάδα ΚΑΙ την αρχαία ιστορία της όσο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ Έλληνες. ΚΑΙ ετούτη η ανακάλυψη οφείλεται σε αυτήν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive