Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ισόβια στον 49χρονο που σκότωσε με καραμπίνα τον θείο του για μια θέση πάρκινγκ

❱❱ Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 49χρονος που είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον 65χρονο θείο του για μια θέση στάθμευσης και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του με καραμπίνα, τον Απρίλιο του 2013 στις Καλλονιές Μάνης, ενώ...
στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως ο άτυχος άντρας ήταν ο... διάβολος! 
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών, μειώνοντας ελάχιστα την ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στη θεία και την εξάχρονη (τότε) κόρη του εξαδέλφου του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ημέρα που σκότωσε τον θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του με κυνηγετική καραμπίνα ο 49χρονος είχε λογομαχήσει τρεις φορές με τον έναν εξάδελφό του, γιατί έπιανε τη θέση πάρκινγκ μπροστά στο σπίτι του και τον εμπόδιζε να φύγει. Τα σπίτια τους είναι γειτονικά και όταν η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο ο κατηγορούμενος έστρεψε την καραμπίνα στον εξάδελφό του, αλλά μπήκε στη μέση ο 65χρονος πατέρας του και θείος του δράστη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.
Εμμονές
Παρά την κατάθεση ψυχιάτρου ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένειας, το δικαστήριο δεν δέχτηκε το αίτημα του συνηγόρου του για την αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού.
Ο 49χρονος παρενέβαινε καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ και στην απολογία του μίλησε για διάφορες εμμονές που τον βασανίζουν, ισχυριζόμενος ότι τα ξαδέλφια του τον φθονούσαν.
Είπε ότι θύμωσε πάρα πολύ επειδή ο θείος του παραβίασε τον χώρο του στο πάρκινγκ, κι έτσι θόλωσε το μυαλό του και δεν ήξερε τι έκανε. Μάλιστα, ανέφερε ότι εκείνη την ώρα είδε μπροστά του τον ίδιο τον... διάβολο και δεν θα τον σταματούσαν ούτε ο Θεός ούτε η μάνα του, καθώς ήταν αποφασισμένος να πυροβολήσει!
Εύα Παπαδάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive