Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Να χαίρεστε τα... παιδιά σας κύριε Δραγασάκη

Φωτογραφία της Alexandra Psari.
Έχουμε και λέμε. Ομάδα αναρχικών μπουκάρει σε εκδήλωση στην οποία ομιλητής είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ανεξάρτητα ποιος είναι, αλλά δυστυχώς στη φάση αυτή είναι ο Δραγασάκης. Οι αναρχικοί δεν πάνε να διαμαρτυρηθούν για τα σπίτια που βγάζει η αριστερά στο σφυρί. Ούτε για τα όπλα που πουλάνε και σκοτώνονται παιδάκια...

Ούτε καν για την κατάσταση που έχει φέρει η κυβέρνηση αυτή τη χώρα ή για την ουσιαστική κατάργηση των απεργιών. Δεξιά πράματα είναι όλα αυτά, του διαβόλου δουλειές.
Οι αναρχικοί μπούκαραν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων, ενώ ανήρτησαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων, δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη μέλη του Ε.Α.».
Οι αντιεξουσιαστές έριξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων», «Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης», και «αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής».
Πήγαν να συμπαρασταθούν σε ένα δολοφόνο που έβαλε προβιά κοινωνικού αγωνιστή και μας μοστράρει την απεργία πείνας του λες και είναι μαγκιά. Είναι ο ίδιος που έβαλε φωτιά στην πτέρυγά του στη φυλακή για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε. Γιατί; Δεν είναι καλό το φαΐ; Δεν του φέρονται με το γάντι; Τον έχουν σε λευκά κελιά; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Θέλει προφανώς να απελευθερωθεί για να συνεχίσει να βάζει βόμβες και να σκοτώνει αθώους στο όνομα της επανάστασης που έχει στον εγκέφαλό του.
Και τι κάνει ο θεσμός που λέγεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; «Αφήστε τα παιδιά» λέει. Και συνεχίζει: «Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι θέλουμε να έρθουμε στην εκδήλωση σας να διατυπώσουμε τα αιτήματα μας είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμαστε να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν και είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ό,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποια από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».
Ακριβώς σύντροφε Γιάννη. Κάποτε, κάποιοι τα κάνατε κι εσείς αυτά. Άλλο αν τώρα μοιράσατε την εξουσία και καλοπερνάτε. Αυτά έκαναν οι άχρηστοι σύντροφοι της αριστεράς και παινεύονται μάλιστα. Τα έκαναν και θεωρούν δικαίωμα κι άλλων να υπερασπίζονται δολοφόνους.
Και ύστερα λέμε πώς έφτασε η χώρα ως εδώ. Χρεοκοπημένη οικονομικά, κοινωνικά, αξιακά. Γιατί κάτι τέτοιοι Δραγασάκηδες την κατάντησαν έτσι την πατρίδα μας. Άξιος ο μισθός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive