Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Απατηλές υποσχέσεις πολιτικών χωρίς τιμωρία! ΦΩΤΟ. Του Γιώργου Κρικόπουλου

Φωτογραφία του Giorgos Krikopoulos.
Το φαινόμενο των απραγματοποίητων υποσχέσεων των πολιτικών και ιδιαιτέρως των πολιτικάντηδων, συνιστά μια διαχρονική πρακτική ανά την Υφήλιο. Για την άρση ή τον περιορισμό αυτού του ατομικά και δημοκρατικά ανήθικου φαινομένου...

Φωτογραφία του Giorgos Krikopoulos.
η πρώτη στον κόσμο Αθηναϊκή Δημοκρατία είχε πρώτη θεσπίση το «αδίκημα της εξαπάτησης του λαού», το οποίο προέβλεπε την ποινή του θανάτου, στους δημόσιους άνδρες που έδιναν υποσχέσεις στο λαό και δεν τις πραγματοποιούσαν.
Φωτογραφία του Giorgos Krikopoulos.
Πρώτο θύμα αυτού του αληθινά δημοκρατικού νόμου, ο περίφημος στρατηγός Μιλτιάδης ο θριαμβευτής της μάχης του Μαραθώνος, ο οποίος το 489 π.χ. καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή υποσχέθηκε ότι: «Αν του έδιναν οι Αθηναίοι 70 πλοία να κυριεύσει την Πάρο θα τους έκανε πλούσιους».
Του τα έδωσαν, προσπάθησε να κυριεύσει το νησί, ναυμάχησε και τραυματίστηκε αλλά δεν μπόρεσε να την κυριεύσει και επέστρεψε χωρίς να κάνει τους Αθηναίους πλούσιους!
Αποτέλεσμα: Καταδικάστηκε σε θάνατο με ένα υπέρογκο πρόστιμο.
Φωτογραφία του Giorgos Krikopoulos.
Πέθανε στη φυλακή από το τραύμα του ενώ το πρόστιμο πλήρωσε ο γιός του Κίμων.
Ναι, ο στρατηγός που πριν ένα χρόνο διέσωσε τους Αθηναίους από την περσική κατάκτηση, καταδικάστηκε από τους ίδιους για υπόσχεση που δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει!
Πρόκειται για ένα νόμο πολιτικού και ηθικού μεγαλείου, τον οποίο οι σύγχρονοι πολιτικοί και ο φαύλος λαός ούτε καν που θέλουν να τον γνωρίζουν.
Φωτογραφία του Giorgos Krikopoulos.
Γι’ αυτό και οι μεταπολιτευτικοί πολιτικάντηδες οργιάζουν στις απατηλές υποσχέσεις για τις οποίες όχι μόνο δεν πραγματοποιούν αλλά, κατά κανόνα, κάνουν τα αντίθετα ολέθρια σε βάρος του λαού.Φωτογραφία του Giorgos Krikopoulos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive