Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΕΧΕΙΣ πρόβλημα; ΤΙ κάνεις; Γιατί ή γάτα μου ξύνει τα έπιπλα; Μπορώ να κάνω κάτι;

Γιατί ή γάτα μου ξύνει τα έπιπλα; Μπορώ να κάνω κάτι;
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η γάτα να ξύνει με τα νύχια της τα χαλιά και τα έπιπλα του σπιτιού. Εάν σας έχει καταστρέψει τον αγαπημένο σας καναπέ και τα νεύρα σας είναι χάλια, σας έχουμε κάποιες προτάσεις που μπορεί να βοηθήσουν....

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι μία τελείως φυσιολογική συμπεριφορά για τη γάτα.  
Ποιοι είναι οι λόγοι που το κάνει;
  1. Απομακρύνει τα νεκρά εξωτερικά στρώματα των νυχιών της..
  2. Μαρκάρει την περιοχή της, αφήνοντας οπτικό σημάδι και μυρωδιά (η γάτα έχει αδένες στις πατούσες της).
  3. Της αρέσει να τεντώνεται.
Οι περισσότερες γάτες εκδηλώνουν αυτή τη συμπεριφορά όταν ξυπνούν ή όταν είναι ενθουσιασμένες.
Τι μπορώ να κάνω;
Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε ή να αποτρέψετε αυτή τη συμπεριφορά. Τουλάχιστον πάνω σε δικά σας αντικείμενα.
Γιατί ή γάτα μου ξύνει τα έπιπλα; Μπορώ να κάνω κάτι;
  1. Παρατηρήστε ποια είναι τα έπιπλά που η γάτα σας έχει επιλέξει να να ξύσει τα νύχια της. Η γάτα επιλέγει αυτά τα έπιπλά κυρίως για την υφή της επιφάνειας τους. Τοποθετήσετε πάνω τους, με κάποιο τρόπο, ταινία διπλής όψης, αλουμινόχαρτο, κομμάτια από γυαλόχαρτο.
  2. Οι γάτες δεν πολύ συμπαθούν την μυρωδιά των εσπεριδοειδών και της μενθόλης. Πολλές γάτες δεν πλησιάζουν σημεία του σπιτιού που έχουν έντονα τις μυρωδιές αυτές.
  3. Αγοράστε από κάποιο pet shop ειδικές επιφάνειες που έχουν κατασκευαστεί γι αυτό το σκοπό. Θα πρέπει να αγοράσετε περισσότερες από μία. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Τοποθετήσετε τις επιφάνειες αυτές, εκεί που θέλει η γάτα σας και όχι όπου εσείς νομίζεται. Πως θα το κάνετε αυτό; Πειραματηστείτε.
  4. Μην φωνάζετε ή χτυπάτε τη γάτα σας. Εάν γυρίσετε σπίτι και έχει γρατζουνίσει τον καναπέ αδιαφορείστε. Ότι και να κάνετε η γάτα δεν θα μπορέσει να συνδυάσει ότι την μαλώνετε για κάτι που έκανε πριν ώρα.
  5. Εάν την πιάσετε επ'αυτοφώρω, κάντε θόρυβο για να την διακόψετε (όχι να την τρομάξετε)  και ήρεμα οδηγήστε τη στην επιφάνεια που επιθυμείτε να γρατζουνίσει.
Να έχετε υπομονή και επιμονή. Δεν είναι εύκολο και ίσως σας πάρει πολύ χρόνο μέχρι να δείτε κάποια αποτελέσματα.
Μην βγάζετε τα νύχια της γάτας σας. Είναι κακοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive