Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΛΑΘΗ & ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Γράφει Ευριπίδης Μπίλλης

Κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό με ευθύνη της Τουρκίας
Α. Ακούγονται συχνά απόψεις πως ό,τι χάνεται με πόλεμο πρέπει να κερδηθεί με πόλεμο.Δείτε κατωτέρω πόσο λάθος είναι αυτό σε μία απάντηση σε παρόμοια άποψη. Ελλείψει ιστορικής γνώσης έγραψε κάποιος τον απαράδεκτο αφορισμό. Ότι:...
"Έδαφος που κατακτήθηκε με όπλα απελευθερώνεται μόνο με όπλα".
Προφανώς ο γράφων το "απόφθεγμα" αυτό, αγνοεί ότι η Τουρκία εισέβαλε το 1974 στην Κύπρο, ως εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουσα μόνον δικαίωμα, με βάση τις συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχε υπογράψει, μόνον την αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Αντί αυτού, παραβαίνουσα κατάφωρα το διεθνές δίκαιο δολοφόνησε 5.000 αθώους ελληνοκυπρίους και προέβη σε εθνοκάθαρση της βόρειας Κύπρου από τους για 3.000 χρόνια Έλληνες κατοίκους τους. Καταληστεύοντας ότι είχαν και δεν είχαν.
Για όλα αυτά είχε επανειλημμένα καταδικαστεί με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο  επανειλημμένα διέταζε τα προφανή.
Επιπλέον, αν πιστέψουμε τον πρέσβη Θέμο Στοφορόπουλο (προσωπικά τον πιστεύω στο έπακρο), που γράφει επί λέξει (http://palio.antibaro.gr/ diplomacy/stoforopoulos_8rakh. php):

"Είχε προηγηθεί η προδοσία του Ιουλίου 1974, από εκείνους που ίσως πίστεψαν (λέω «ίσως», διότι η Δίκη της Κύπρου ματαιώθηκε για ανεξήγητους «λόγους ύψιστης εθνικής σκοπιμότητας») από εκείνους, λοιπόν, που ίσως πίστεψαν, βλακωδώς, ότι «δίνοντας» (σαν να ήταν χωράφι του πατέρα τους) την μικρότερη περιοχή που κατέλαβε ο «Αττίλας Ένα», θα ένωναν την υπόλοιπη Κύπρο με την Ελλάδα",
Η τουρκία παρέβη ακόμα και την μυστική συμφωνία, όχι με τη χούντα του Ιωαννίδη, αλλά από τους «αποκαταστήσαντας» το 1974 τη «δημοκρατία» στην Ελλάδα 
(Δείτε επίσης:  Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ. http://www.triklopodia.gr/o- anti-ethnikistis-anastasiadis- i-prodosia-tou-ethnarchi- karamanli-to-1974-kata- stoforopoulo-kata-steit- ntipartment-ke-kata-neokli- sarri/)
Τέλος αποτελεί μακράν τραγική ιστορία το πώς φτάσαμε σήμερα να μετατρέπουμε το έγκλημα εισβολής, κατοχής κτλ της τουρκίας σε δικοινοτική διαφορά
Mea culpa Ανδρέα Παπανδρέου, ΑΚΕΛ Κύπρου με πρόεδρο Βασιλείου της τουρκικής Διζωνικής Δικοινοτικής Συνομοσπονδίας που ψάχνανε χρόνια να βρουν τι σήμαινε, Κληρίδης ο δεχθείς την εθνοκάθαρση και όλα τα άλλα, Χριστόφιας του "φταίμε και πρέπει να πληρώσουμε και τέλος ο νυν Ανανστάς μετατροπής των Ελλήνων της Κύπρου σε ραγιάδες χωρίς ιστορική μνήμη του δημοψηφίσματος για την Ένωση.
Όσον αφορά τις μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου Ελληνικές κυβερνήσεις, ΟΛΕΣ, άστε καλύτερα …
Που πλην του προδοτικού τους σχεδίου Ανάν, κρύβουν εδώ και σχεδόν 50 χρόνια τον Φάκελο της προδοσίας τους της Κύπρου !!
Δείτε όμως:
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ. http://www.triklopodia.gr/o- anti-ethnikistis-anastasiadis- i-prodosia-tou-ethnarchi- karamanli-to-1974-kata- stoforopoulo-kata-steit- ntipartment-ke-kata-neokli- sarri/)
Β. Επειδή έτσι τους διέταξε η Νούλαντ, συζητούσαν δύο χρόνια για μία από την αρχή αποτυχημένη προδοτική και αχαρακτήριστη προσπάθεια.
Πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση της νεοταξικής Ανανιακής  πολιτικής μητρός πατρίδος

Αντί από την αρχή να εξετάσουν ως πρώτο θέμα την κατοχή, την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση του τουρκικών στρατευμάτων, αποφάσισαν να απογυμνωθούν πλήρως στο Σουλτάνο τους,   με την κρυφή βλακώδη τους ελπίδα ότι θα δείξει κατανόηση μετά την προδοσία ο τούρκος κατακτητής.  Αφού με τις μειοδοτικές τους πλήρεις υποχωρήσεις ουσιαστικά δίνανε στον Σουλτάνο, την Κύπρο στο πιάτο.

Ο Σουλτάνος  όμως επειδή ήθελε 100% δική του καθαρότερη λύση, απέρριψε ε τα "ξεβρακώματα" του Ανάν και των λοιπών υμετέρων του Σουλτάνου,  Ακελικών κτλ.

Έτσι έφτασαν μεθοδικά να μετατρέπουν  ξεδιάντροπα τους Έλληνες της Κύπρου σε ραγιάδες του σουλτάνου. Δολοφονώντας την ιστορική μνήμη του Δημοψηφίσματος για την Ένωση.

Με αυτόν τον που είναι ότι δείχνει η όψη το, τον πρόεδρο του Ανανστασιακού «τουρκικού» ΔΗΣΥ,  Αβέρωφ (κρίμα στο όνομα) Νεοφύτου.
Αυτοί οι "πατριώτες" είναι ώρα να παραιτηθούν. Αν τους έμεινε ίχνος τσίπας αξιοπρέπειας.

Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive