Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

«Πεθαίνει» το Ισλάμ στην Τουρκία – Ετοιμάζονται οι κρυπτοχριστιανοί

«Πεθαίνει» το Ισλάμ στην Τουρκία – Ετοιμάζονται οι κρυπτοχριστιανοί

  • Πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία  με αφορμή την νηστεία του Ραμαζανιού έδειξαν ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, πάνω από τους μισούς Τούρκους έχουν απομακρυνθεί από το Ισλάμ.  Σημειώνεται δε πως για ένα ποσοστό πάνω από το 20%... το διαζύγιο αυτό από το Ισλάμ είναι οριστικό και αμετάκλητο.  Σύμφωνα με την MAK Research, εταιρεία δημοσκοπήσεων, η οποία πρόσκειται μάλιστα στους κύκλους του κόμματος του Ερντογάν (AKP), υπάρχουν τα εξής αποτελέσματα:
  • Περίπου το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι νηστεύουν κάθε μέρα του Ραμαζανιού.
  • 25% δήλωσαν ότι νηστεύουν «εν μέρει».
  • 20% δήλωσαν «δεν νηστεύω καθόλου».
Μάλιστα, όπως τονίζει η δημοσιογράφος Ahu Özyurt: «Αυτοί που δεν ακολούθησαν φέτος την ισλαμική νηστεία το έκαναν πολύ πιο επιδεικτικά.
Οι ελληνογενείς της Τουρκία απορρίπτουν το Ισλάμ και οδηγούνται, ενδεχόμενα, όλο και περισσότερο στην πραγματική πίστη των προγόνων τους, με τους κρυπτοχριστιανούς να ετοιμάζονται για ομολογία της πίστης τους.

1 σχόλιο:

  1. Κουνια που σας κουναγε. Λες κι αν αλλαξει θρησκεια ενας ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ θαλλαζε τιποτα για μας στην τελικη / παρεκτος οτι ισως τωρα ν'ανοιγαν το προσκυνημα στην αγιασοφια πρωην ...κρυπτοχριστιανοι ΤΟΥΡΚΟΙ. Ναι. τους ειδαμε και τους υπολοιπους "χριστιανους" γειτονους. Η απολυτη λογικη του καραγκιοζη λοιπον : "Θα με δειρει , θα με δειρει, θα ιδρωσει, θαρρωστησει, θα πεθανει". Αντε και κανα φραπε για εκτονωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive