Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ο Ισραηλινός πρέσβης καλεί την Ουγγαρία να σταματήσει την καμπάνια κατά του Τζορτζ Σόρος


Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουγγαρία ζήτησε να σταματήσει μια κυβερνητική εκστρατεία ενάντια στον εβραιο-αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος για την οποία οι εβραίοι ηγέτες δήλωσαν ότι προκαλεί περισσότερο αντισημιτισμό...
 μεταδίδει το Jewish Telegrapic Agency.
“Είναι ηθική μας ευθύνη να φωνάξουμε και να καλέσουμε τις αρμόδιες αρχές να ασκήσουν την εξουσία τους και να τερματίσουν τον κύκλο αυτό”, δήλωσε ο Πρέσβης Yossi Amrani σε δήλωση το Σάββατο.
“Καλώ τους συμμετέχοντες στην τρέχουσα εκστρατεία με πινακίδες και τους υπεύθυνους γι ‘αυτήν να επανεξετάσουν τις συνέπειες. Προς το παρόν, πέρα από την πολιτική κριτική ενός συγκεκριμένου ατόμου, η εκστρατεία όχι μόνο προκαλεί θλιβερές αναμνήσεις αλλά σπέρνει επίσης μίσος και φόβο”, λέει η δήλωση του.
Διαφημιστικές πινακίδες τοποθετήθηκαν σε εθνικό επίπεδο, παρουσιάζοντας έναν χαμογελαστό Σόρος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ουγγαρία, με τις λέξεις “Ας μην επιτρέψουμε στον Σόρος να γελάσει τελευταίος”. 

Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται για το αίτημα του Σόρος προς την Ουγγαρία να επιτρέψει στους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα. 





Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας απάντησε σε μια δήλωση: «Όπως και το Ισραήλ, η Ουγγαρία παίρνει μέτρα εναντίον όσων εκπροσωπούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της».

Οι Ούγγροι Εβραίοι ζήτησαν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ακυρώσει μια επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία, προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου, για να διαμαρτυρηθούν σε παρατηρήσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν που επαινούσε τον ηγέτη της Ουγγαρίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Miklós Horthy, όπως επίσης και για την εκστρατεία εναντίον του Σόρος.

Μία ημέρα μετά την δήλωση του Ισραηλινού Πρέσβη, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε και μια διευκρινιστική δήλωση λέγοντας πως είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει τον προκύπτοντα αντισημιτισμό και όχι να υπερασπιστεί τον Σόρος.

“Το Ισραήλ αποδοκιμάζει κάθε έκφραση αντισημιτισμού σε οποιαδήποτε χώρα και στέκεται με εβραϊκές κοινότητες παντού στην αντιμετώπιση αυτού του μίσους”, είπε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Emmanuel Nachson σε δήλωσή του την Κυριακή το βράδυ, η οποία χαρακτηρίστηκε ως “διευκρίνιση”.

“Αυτός ήταν ο μόνος σκοπός της δήλωσης που εξέδωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουγγαρία. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε η δήλωση για να αποθαρρύνει την κριτική στον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος υποσκάπτει συνεχώς τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του Ισραήλ χρηματοδοτώντας οργανώσεις που αμαυρώνουν το εβραϊκό κράτος και επιδιώκουν να του αρνηθούν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του”, ανέφερε επίσης η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive