Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Αλέξη, ΤΙ λέει ο κολλητός σου; Απειλές και πιέσεις: Ο Μαδούρο αναγκάζει δημόσιους υπαλλήλους να ψηφίσουν με το ζόρι.

AP Photo/Ariana Cubillos


Αποτέλεσμα εικόνας για μαδουρο με τσιπραΣτρατηγικές πίεσης που βασίζονται σε απειλές για απόλυση έχει επιστρατεύσει το καθεστώς της Βενεζουέλας για να διασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν μία νέα πανίσχυρη συντακτική συνέλευση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Βενεζουέλα λαμβάνουν συχνά τηλεφωνήματα και δέχονται πιέσεις από τους προϊσταμένους τους κι απειλές απόλυσης προκειμένου να ψηφίσουν αύριο Κυριακή υπέρ της αμφιλεγόμενης νέας συνέλευσης που επιδιώκει ο αιματοβαμμένος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο...
όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Εργαζόμενοι που μίλησαν στο Reuters
 υποστηρίζουν ότι λαμβάνουν γραπτά μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο ανά μισή ώρα, συμμετέχουν υποχρεωτικά σε πολιτικές συγκεντρώσεις εν ώρα εργασίας, καλούνται να «στρατολογήσουν» 10 ακόμα ψηφοφόρους και έχουν την υποχρέωση να δώσουν αναφορά αφού ψηφίσουν.

Σύμφωνα με το Reuters, πριν λίγες ημέρες αντιπρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petróleos de Venezuela προειδοποίησε ότι θα απολύσει όποιον επιστάτη ή επιμελητή αντιταχθεί στη σύσταση του νέου σώματος ή δεν φροντίσει οι υφιστάμενοί του να ψηφίσουν.

Οι εκλογές θα αναδείξουν ένα νέο, παντοδύναμο νομοθετικό σώμα που θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά συνάμα θα έχει την εξουσία να διαλύσει την κανονική Βουλή, να νομοθετεί ερήμην και να μεταθέτει προγραμματισμένες εκλογές.

Η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τις κάλπες, καταγγέλλοντας απόπειρα εδραίωσης δικτατορίας με όχημα το Σύνταγμα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου επτά στους δέκα πολίτες αντιτίθενται στη σύσταση του νέου σώματος.

Ο κ. Μαδούρο ωστόσο προχωρά ακάθεκτος προς τις εκλογές, παρά τις βίαιες ταραχές των τελευταίων τεσσάρων μηνών, που έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 113 νεκρούς, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Η αντιπολίτευση αντιτείνει πως οι νεκροί είναι περισσότεροι, θύματα αστυνομικής και παρακρατικής βίας.

Ο «τσαβίστα» πρόεδρος υποστηρίζει ότι το νέο σώμα, που θα αριθμεί 545 έδρες, θα διασφαλίσει την ειρήνη στη χώρα, όμως δεν έχει εξηγήσει ποιο είναι το πραγματικό μειονέκτημα του προηγούμενου Συντάγματος, που υιοθετήθηκε μόλις το 1999 από τον μέντορά του Ούγκο Τσάβες.

Η Βενεζουέλα εν τω μεταξύ σπαράσσεται από την έλλειψη ειδών διατροφής, τον υπερπληθωρισμό, αλλά και την έξαρση της εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive