Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ; Α, μπα,!! Άτακτη υποχώρηση θείου Μητσοτάκη – Βγήκε εκτάκτως να μαζέψει το φιάσκο με τον ανηψιό του Μπακογιάννη

Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη – Βγήκε εκτάκτως να μαζέψει το φιάσκο με Μπακογιάννη
Σε άτακτη υποχώρηση στο μέτωπο που άνοιξε με τον Κώστα Μπακογιάνη με αφορμή το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο στη Λαμία προχώρησε επί της ουσίας ο θείοςΚυριάκος Μητσοτάκης Ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε αργά το βράδυ να βγει στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε για να «μαζέψει» επικοινωνιακά το άδειασμα του ανιψιού του...
και Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη.
Αφού επιτέθηκε σε όλα τα μέτωπα στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή του δόρατος το δόγμα «τάξη και ασφάλεια», ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για το περιφερειακό συνέδριο στη Λαμία και τη θερμότατη μάλιστα συμμετοχή του ανηψιού του υπέρ των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, παρά το σχετικό βέτο που έθεσε την Τρίτη η ΝΔ, ισχυρίστηκε πως «οι περιφερειάρχες καλά κάνουν και πηγαίνουν σε αυτά τα συνέδρια. Και επειδή είδα και διάφορες συζητήσεις γι’ αυτό, εμείς είπαμε ξεκάθαρα ότι τα κομματικά μας στελέχη δε συμμετέχουν, από εκεί και πέρα η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει ό, τι θέλει, εμείς δεν παρεμβαίνουμε στα ζητήματα των περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης βέβαια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση που είχε βγάλει η ΝΔ, στην οποία γινόταν σαφής αναφορά και στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης:
«Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οργή για την αβάντα Μπακογιάννη στον Τσίπρα

Η απόφαση για να δώσει απαντήσεις και να αμβλύνει το μέτωπο που άνοιξε με τον Κώστα Μπακογιάννη ελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης, αφού πρώτα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας όχι μόνο είχε δώσει το παρόν στο συνέδριο στη Λαμία, αλλά είχε εκφραστεί με πολύ θερμά λόγια για την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, ενώ αργότερα έκανε το τραπέζι στον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς που μετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου σε ταβέρνα στα Καμμένα Βούρλα.
Μετά την κανονική συμμετοχή του κ. Μπακογιάννη στην εκδήλωση, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος επέλεξε με μία δημόσια δήλωσή του να στείλει σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της ΝΔ και τους χειρισμούς του τελευταίου 24ώρου, οι οποίες εκλαμβάνονται ως «φωτογραφική» τρικλοποδιά στον ανηψιό του και θεωρούμενο γαλάζιο δελφίνο.
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Και δημόσια εκφράζω τις ευχαριστίες μου για μια σειρά από θέματα και ελπίζω ότι το βράδυ θα χειροκροτήσουμε τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση του προγράμματος».
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μπακογιάννης όχι μονάχα έδωσε το παρόν παρά τη «ντιρεκτίβα» του κ. Μητσοτάκη αλλά δεσμεύθηκε να… χειροκροτήσει κιόλας τον Αλέξη Τσίπρα εν αναμονή των ανακοινώσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Στερεάς Ελλάδος.
Στην ομιλία του στο δημοτικό θέατρο Λαμίας, προτού ανέβει στο βήμα ο Αλ. Τσίπρας, ο Κ. Μπακογιάννης δεν έκρυψε το θετικό κλίμα που ήδη είχε καλλιεργήσει ενόψει του Συνεδρίου. Ο περιφερειάρχης (σ.σ. που παντρεύτηκε πριν από μια εβδομάδα), ξεκίνησε την τοποθέτηση του χιουμοριστικά, σχολιάζοντας «τέτοια εβδομάδα του μέλιτος όπως αυτή που μου χαρίσατε δεν είχα ποτέ φανταστεί».
Ο Κ. Μπακογιάννης προχώρησε σε πολιτικού χαρακτήρα τοποθέτηση αρχικά, προκειμένου να δείξει ότι απευθύνεται στον πρωθυπουργό ως ίσος προς ίσο και του ασκεί κριτική. Είπε ότι όλοι βιώνουμε φτώχεια, ανεργία, αδικία, μικρές και μεγάλες ήττες.
Για να υπογραμμίσει ωστόσο: «περιγράφω μια πραγματικότητα η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 (σ.σ. όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ), μην τρελαθούμε κιόλας!». «Αλλά συνεχίζει», πρόσθεσε.
Σε μια ακόμη ευθεία αιχμή προς τον Κυρ. Μητσοτάκη που με τη χθεσινή ανακοίνωση του έδειξε να προσβάλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για μικροκομματικούς λόγους, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε σε συνέχεια της πολιτικής κριτικής του προς την κυβέρνηση ότι μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά η αυτοδιοίκηση «δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive