Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Σοκ με 7.400.000 «ραβασάκια»

«Μαύρος» θα είναι ο Σεπτέμβριος για -περίπου- 7.400.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα! Αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και παράλληλα με την έναρξη της σχολικής περιόδου, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν στο Δημόσιο...
την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του 2017, παράλληλα με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται, περί τα τέλη Αυγούστου, να αναρτήσει στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα ΤΑΧΙSnet περίπου 7.350.000 φυσικά πρόσωπα και 55.000 νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα-ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2017.
Τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο αυτόν σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Οπως προβλέπεται στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα καταβληθεί μέχρι και την 29η Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2018.
Για τουλάχιστον 2.540.000 φυσικά πρόσωπα, η υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ του 2017 από τον Σεπτέμβριο σημαίνει ότι δεν θα προλάβουν σχεδόν καθόλου να πάρουν οικονομική ανάσα, καθώς το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν πληρώσει συνολικά τουλάχιστον 1,23 δισ. ευρώ στο Δημόσιο για την εξόφληση της πρώτης δόσης των φόρων που αναγράφ ουν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων, τις οποίες υπέβαλαν για τα εισοδήματα του 2016.
Στη συνέχεια, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να πληρώσουν άλλα 1,23 δισ. ευρώ για τη δεύτερη δόση των φόρων που έχουν προκύψει από τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ταυτόχρονα τουλάχιστον άλλα 200.000.000 ευρώ για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ του 2017.
Συνολικά, οι υποχρεώσεις των συγκεκριμένων φυσικών προσώπων σε ΕΝΦΙΑ και φόρους εισοδήματος υπερβαίνουν τα 4,7 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος θα γίνει όπως ακριβώς και πέρυσι, καθώς:
1. Δεν θα ισχύσει τελικά η υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της περσινής ΔΕΘ, ότι από το 2017 θα ισχύσει 100% απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ευπαθείς ομάδες.
2. Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί επί των ίδιων αντικειμενικών αξιών που ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2016.
3. Δεν πρόκειται να αλλάξει, ώστε να γίνει δικαιότερος, ούτε φέτος ο τρόπος υπολογισμού των εισοδηματικών ορίων για τη χορήγηση της απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ σε φορολογουμένους με χαμηλά εισοδήματα και για τη χορήγηση πλήρους απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ σε τριτέκνους και πολυτέκνους με χαμηλά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive