Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ο αξιότιμος κύριος πρώην αντιπρόεδρος του PSI

«Η Δημοκρατία χρειάζεται επαγρύπνηση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο αν δεν το υπερασπίζεσαι. Η  τρομοκρατία επιβιώνει σε λανθάνουσα κατάσταση και αναζητά νέες μορφές έκφρασης, επειδή, μεταξύ άλλων, καλλιεργείται ένα κλίμα ενθάρρυνσης ή ανοχής προς τη βία, το κοινωνικό και πολιτικό μίσος, τον κοινωνικό και εθνικό διχασμό....
Είναι καθήκον της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων και τελικά των ίδιων των πολιτών να σπάσουν οριστικά τον φαύλο αυτό κύκλο με ξεκάθαρες θέσεις.
Η  επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου είναι όχι συμβολική αλλά αιματηρή, δολοφονική επίθεση κατά του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης υψηλής εθνικής υπευθυνότητας που αγωνίστηκε να προστατεύσει τη Πατρίδα από την απόλυτη καταστροφή. Ως αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου δικαιούμαι να πω ότι της ακραίας βίας μιας τρομοκρατικής πράξης προηγήθηκε η συσσωρευμένη συμβολική αλλά και υλική βία του «αντιμνημονιακού» μίσους που πήρε  τη μορφή του κατασκευασμένου μίσους κατά των προσώπων που σήκωσαν το βάρος της εθνικής προσπάθειας» (πηγή).
Μάλιστα! Μεγάλη ευκαιρία να ξεπλυθούμε, σαφώς δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Να καλύψουμε τις ευθύνες μας για το PSI (άρθρο). Να κατηγορήσουμε όλους όσους τοποθετούνται τεκμηριωμένα εναντίον των μνημονίων, ως ηθικούς αυτουργούς της βίαιης τρομοκρατικής επίθεσης! Να τους ενοχοποιήσουμε ξανά, ισχυριζόμενοι πως ενθαρρύνουν ή ανέχονται τη βία!
Πως είναι αυτοί υπεύθυνοι για το πολιτικό μίσος που διαπιστώνεται χωρίς να έχει κανένα αντικείμενο, αφού οι πολιτικοί είναι ικανοί, δεν διαπλέκονται και δεν διαφθείρονται, ενώ δεν προκάλεσαν αυτοί τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ότι οι αντίπαλοι των μνημονίων προκαλούν τον εθνικό διχασμό, αρνούμενοι να παραδεχτούν πως η κυβέρνηση υψηλής εθνικής υπευθυνότητας αγωνίστηκε το 2011 για να προστατέψει την Πατρίδα με κεφαλαίο «Π» από την απόλυτη καταστροφή!
Πως χάρη σε αυτήν την έξοχη κυβέρνηση η Ελλάδα σώθηκε, δεν κινδυνεύει να λεηλατηθεί και βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση! Ότι πήρε το βάρος της διάσωσης συμβιβαζόμενη με τους κατακτητές, οπότε πρέπει να υμνείται όπως ο κατοχικός πρωθυπουργός που δήλωσε τότε τα εξής:
«Βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ιστορικό δίλημμα: ή να αφήσω να συνεχιστεί ο αγώνας και να καταλήξει σε ολοκαύτωμα ή να υπακούσω στις παρακλήσεις και να αναλάβω της πρωτοβουλία της συνθηκολόγησης. Τόλμησα το δεύτερο και δεν υπολόγισα ευθύνες, ενώ μέχρι σήμερα δεν μετάνιωσα για το τόλμημα μου, αλλά αισθάνομαι υπερήφανος» (Τσολάκογλου).
Μάλιστα! Ο αξιότιμος κ. πρώην αντιπρόεδρος του σωτήριου PSI πιστεύει πως η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται δημοκρατικά, οπότε οι πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν και να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία. Ότι δηλαδή οι Έλληνες αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Πως οι δεκάδες αντισυνταγματικοί νόμοι που ψηφίζονται με καταιγιστικό ρυθμό από τη Βουλή είναι στα πλαίσια της Δημοκρατίας.
Ότι οι γραπτές εντολές των πιστωτών, με τις οποίες βιάζονται καθημερινά οι Έλληνες, ενισχύουν τη Δημοκρατία! Πως τα μνημόνια ωφελούν την Πατρίδα και πρέπει να τα σεβαστούν όλοι εκείνοι οι ανόητοι που δεν θέλουν να καταλάβουν το συμφέρον τους. Ότι η ληστεία που διενεργείται στην Ελλάδα είναι καθόλα νόμιμη και δημοκρατική.
Ίσως να έχει δίκιο με όλα αυτά, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες θέλουν να κυβερνήσει ξανά η ΝΔ, ενδεχομένως μαζί με το ΠΑΣΟΚ που λέγεται πως σχεδιάζει να ανακτήσει ο αντιπρόεδρος διώχνοντας τη σημερινή του πρόεδρο. Η ανοησία άλλωστε δεν έχει ποτέ όρια, ενώ πάντα και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων ατόμων που κυκλοφορούν σε μία κοινωνία.
Ότι είναι δηλαδή περισσότεροι από όσους φανταζόμαστε, όπως έχει γράψει ο Cippola (πηγή), τονίζοντας πως το ηλίθιο άτομο είναι πιο επικίνδυνο από τον κακοποιό. Το μέλλον πάντως θα δείξει, αν και πιστεύω πως ο κύριος θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία, για να εξασφαλίσει πως δεν θα τιμωρηθεί ποτέ από τη Δικαιοσύνη για τα σφάλματα του, όπως πολλοί άλλοι πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive