Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΦΩΤΟ. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με εμφανή την πολύ μεγάλη ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν στην Συρία, με εντολή του ίδιου του Πεντάγωνου, από σήμερα το πρωί έχουν περικυκλώσει τον ιστορικό τουρκικό θύλακα του Süleyman Şah Türbesi, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Συρίας Τουρκίας, μέσα στο συριακό έδαφος....

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - Εικόνα1
Όπως αναφέρεται, αμερικανικές δυνάμεις προωθήθηκαν στις τοποθεσίες Tışrin, Çelebiye και Sırrin, ουσιαστικά αποκλείοντας τον τουρκικό θύλακα από τις επικοινωνίες του με το εξωτερικό περιβάλλον.
Ο θύλακας αυτός έχει μεγάλη ιστορική, θρησκευτική και συμβολική σημασία για τους Τούρκους και είναι μια τουρκική παρουσία στην περιοχή για να θυμίζει το μεγαλείο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όταν όλη η Συρία ήταν επαρχία της αυτοκρατορίας.
Οι Αμερικανοί αναφέρεται ότι με την συμβολή και των Κούρδων έχουν εγκαταστήσει τρία στρατιωτικά φυλάκια που έχουν περικυκλώσει τον τουρκικό θύλακα, ενώ κουρδικές δυνάμεις από την περιοχή του Menbiç έχουν επίσης πλησιάσει τον θύλακα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο.
Η κίνηση αυτή έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα και ήδη έχει σημάνει συναγερμός, ενώ πολλοί αναμένουν αν και πως θα αντιδράσει η τουρκική πλευρά στην αιφνίδια αυτή αμερικανοκουρδική κίνηση.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive